LADEN

Typ om te zoeken

Het beste antwoord op de agressie van Rusland?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het beste antwoord op de agressie van Rusland?

Gisteren kwam er een interessante reactie op mijn video van gisteren. De reageerder is van mening dat de sancties tegen Rusland alleen maar gunstig voor Rusland uitpakken.
Nu ben ik het daar niet helemaal mee eens, maar even buiten dat feit… Wat zou de beste reactie van het westen richting Rusland moeten zijn?
Is het signaal van gerichte sancties in combinatie met een enorme stroom wapens richting Oekraïne niet de beste reactie die het westen geven kan?
Immers, zouden we niets doen, dan was Oekraïne onder de voet gelopen en Moldavië ook. Daarna zouden de Baltische Staten aan de beurt komen. De NAVO deed toch niets…
Juist door Rusland keihard te raken zonder zelf oorlog te voeren houden we onze economie sterk en ons leger ook. Dat is de beste oplossing. Immers zelf moeten vechten is in alle opzichten duur.
De Russen kunnen inderdaad enig profijt hebben van de hogere olieprijs. Maar, dan moeten ze die olie wel kunnen verkopen. Het verplaatsen van olie kost ook geld. Ondertussen vecht Rusland wel en heeft het al meer dan 10.000 gewonde Russische soldaten te verplegen. Die eventuele winst van de olie gaat verloren door de zorgkosten over deze 10.000 soldaten.
De Russische economie draait wel door, maar er vallen wel degelijk zware klappen in de economie van Rusland. Het duurt even voor dat het zichtbaar wordt, maar het feit dat er steeds meer gehamsterd wordt in Rusland is een teken aan de wand.
De Russen zullen niet snel honger hebben, want ze produceren meer voedsel dan ze gebruiken, maar veel buitenlandse waren zijn niet meer beschikbaar. Dat geldt ook voor onderdelen die vanuit het buitenland moeten komen. De productie in Rusland heeft daar last van. Het is geen acuut probleem, maar het begint wel pijn te doen.
Het voorkomt escalatie van de oorlog niet, maar wat zou het westen meer moeten of kunnen doen? Of wat zou het beter moeten doen? Ik weet het niet. Ik denk dat het westen nu een heel doordachte aanpak heeft. Zelf zou ik ook Russische energie niet meer afnemen, maar uiteindelijk is het zo dat we onszelf daarmee ook enorm hebben. Europa en dan met name Duitsland, heeft zich veel te afhankelijk van die Russische energie gemaakt. Dat is een fout die de Duitsers nu wel ingezien hebben.
In feite is de oorlog ontstaan omdat Putin de overtuiging had dat de Duitsers door hun afhankelijkheid wel onder de duim gehouden konden worden. De Duitsers zouden daarmee wel een bom onder de EU en de NAVO leggen. Dát was een enorme misrekening van Putin en de rekening betalen zijn soldaten met bloed.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *