LADEN

Typ om te zoeken

Heet weekend voor Griekenland

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Heet weekend voor Griekenland

Wat steeds duidelijk is geworden, is dat Griekenland failliet is. Banken zijn lege gebouwen geworden. Het geld dat er ooit was, is verdwenen. Bankrekeningen zijn niet te bereiken en de kans bestaat dat bij een daadwerkelijk faillissement de saldi in euro’s verdwenen zullen zijn.

crisis, overleg, oplossing, griekenland

Heet weekend voor Griekenland

Iedere Griek die euro’s cash had, kan ze altijd nog in Europa uitgeven. De Griek die het geld op de bank gelaten heeft, die kan wel eens het haasje zijn als er een Grexit of een faillissement komt.
Het sentiment is bij de Europese elite veranderd. Het pro Europa tuig zat deze week in het EU parlement met smoelen zoals de PvdA leider ooit tegenover Fortuyn zat. Ze voelen zich geschoffeerd en te kijk gezet door de politieke groentjes uit Athene.
Die Griekse politici hebben het enorm goed gespeeld. Voor Griekenland was er immers geen Ierse of Portugese uitweg mogelijk. Die landen waren immers wel in lijn met Europa binnengekomen. Griekenland had nooit binnen de eurozone moeten komen. Ze kwam het slecht met bedrog en fraude die was ingefluisterd door Goldman Sachs.
Nu kan je als EU kiezen om Griekenland binnen te houden, maar het land was in goede staat al niet in staat om Europa bij te houden. Nu is de Griekse economie helemaal op haar knieën gedwongen. Griekenland in lijn met Europa brengen kan eigenlijk al niet meer.
Dus blijft Griekenland binnen de EU, dan moet het land bijna volledig gesponsord worden door de EU.
Laat je Griekenland vertrekken, dan schrijf je in feite af op wat je ze al gegeven hebt, maar dat is het dan. Je laat het land dan aan haar lot over en Griekenland zal zich los van de Eurozone dan weer omhoog moeten trekken.
Dat kost een paar jaar, maar de neergang is al ingezet en zodra ze een eigen gedevalueerde munt hebben kan het herstel snel gaan.

Ik denk dat men in de eurozone steeds meer inziet dat Griekenland een fout is geweest die niet gemaakt had moeten worden.
Ik blijf er bij dat Griekenland alleen in een zuidelijk eurozone zou kunnen overleven. Die weg durft Europa echter niet op.
Na Griekenland kan je er op wachten dat een ander land in de problemen komt. Italië, Portugal, Frankrijk, Spanje… kies maar uit. Het hoeft maar ergens een keer economisch iets tegen te zitten en het wankele evenwicht raakt verloren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *