LADEN

Typ om te zoeken

Heeft de Griek recht op een bestaansminimum?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Heeft de Griek recht op een bestaansminimum?

In Griekenland is een humanitaire crisiswet ingevoerd. Deze wet moet garanderen dat de Grieken eerst te eten krijgen voor er geld afgelost wordt aan de EU.
Is dat terecht?
De EU wilde deze wet tegenhouden.

Zijn ze in Griekenland helemaal gek, een beetje willen leven en dan ons rendement op de verstrekte leningen naar de knoppen helpen!
Recht om te eten! De gedachte alleen al, waar halen ze het vandaan!
Neen, de EU wil rendement op het verstrekte kapitaal en als de Grieken daarvoor doodhongeren, dan moet dat maar. Ze kunnen ook binnen Griekenland het geld beter verdelen, want er zijn ook nog wat miljardairs en zeker weten dat die geen honger hebben…
De EU legt een probleem dat EU-breed bestaat nu volledig bij Griekenland, terwijl geen land in de EU het probleem van de oneerlijke rijkdomverdeling kan oplossen.
De rijken zijn te rijk en er zijn te veel mensen die om welke reden dan ook in feite niets meer hebben.
Griekenland wil het oplossen door in ieder geval iedereen een bestaansminimum te garanderen, betaald vanuit geld dat gereserveerd is voor de EU.
De EU vindt dat onzin en wil dat de Grieken liever eerst werk maken van het daadwerkelijk innen van belastingen bij de rijken.
In Griekenland is de belastingplicht de laatste 100 jaar niet bijster strikt nageleefd. Vooral de rijke elite, die ook politiek actief was, heeft zich verrijkt en betaalde geen belastingen.
In een rijke wijk van Athene had slechts een enkeling officieel een zwembad in de tuin. Tenminste, er waren er slechts enkele bij de belastingdienst bekend. Als je dat er bekend maakte, dan betaalde je extra belasting vanwege het extra watergebruik. Een satellietfoto liet zien dat eigenlijk ieder huis wel een zwembad in de tuin had. Miljoenen, neen, miljarden werden in feite onterecht niet aan de belastingdienst afgedragen. De enigen die ‘alles’ betaalden, dat waren de armste mensen die rond moeten komen van een gewoon legaal baantje waarop alle belastingen al direct ingehouden konden worden. Ze bezaten daarnaast niets waarover ze belastingen konden ontwijken. De armen betaalden dus veel te veel, omdat de rijkeren te weinig betaalden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *