LADEN

Typ om te zoeken

Hecla Mining (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hecla Mining (Tom Lassing)

Hecla is een prachtige goudmijnbedrijf dat in Montana onder zwaar vuur ligt. Niet omdat het bedrijf iets fout deed, maar omdat de huidige CEO in zijn vorige managersfunctie bij een ander bedrijf aangemerkt wordt als een persoon met een smetje.
Het bedrijf waar hij als manager bij betrokken was heeft de gemeenschap laten zitten met een rekening voor het schonen van de voormalige mijn van het bedrijf. Het bedrijf ging failliet en hierdoor was er ook geen geld meer voor de noodzakelijk sanering van de grond.
Dat is niet netjes.
Nu wil de staat Montana dat Hecla Mining die rekening oppakt.


Het was echter nooit de schuld of het probleem van Hecla. Het heeft alleen ooit een manager van dat bedrijf als CEO aangesteld.
De zaak loopt nu zo uit de hand dat Hecla zelf de opschoning van een eigen mijn in Montana stil heeft gelegd. Het weigert nog langer kosten te maken nu het verantwoordelijk wordt gehouden voor de fouten van andere bedrijven.
Het bedrijf heeft steun gekregen uit Republikeinse hoek.
Hecla heeft recent overigens ook Klondex Mining overgenomen. Daarmee hebben ze drie actieve mijnen in Nevada. Het bedrijf heeft zo ver mij bekend geen actieve mijn in Montana meer.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *