LADEN

Typ om te zoeken

Haal uw maandlast omlaag (3) (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Haal uw maandlast omlaag (3) (Tom Lassing)

Zonder dat u het door heeft lopen uw maandlasten lief op door allerhande abonnementen en betalingsverplichtingen die u de laatste jaren bent aangegaan.
Leest u dat blad of die krant nog? Heeft u dat dure telefoonabonnement nog wel nodig?
Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, scheelt het u geld als u de vaste telefoonlijn schrapt?
U heeft de nodige goede doelen een automatische incasso gegeven. Staat u nog wel achter de uitgangspunten en gedraagt dat goede doel zich nog wel netjes in de maatschappij? Wilt u nog wel jaarlijks dat bedrag overmaken?
Zeker als u krap zit moet u keuzes maken.
Goede doelen zijn heel netjes van u, maar als u er door in de financiële problemen komt, dan moet u eerst voor uzelf kiezen.
Er is niets zo sneu als een goede doelen organisatie die een incasso procedure start tegen een sponsor die niet kan betalen.
Kijk naar uw maandelijkse last en vrijwel zeker zijn er posten die er af kunnen.
Stop ook met de loterijen. Als u meer geld wilt, dan moet u er zelf voor werken. Hopen op ‘geluk’ is simpelweg een zieke instelling die u nergens gaat brengen. Het is echt waanzinnig als je ziet hoe de armste mensen in deze samenleving massaal loten kopen in de hoop op een meevaller. Per maand gaan er letterlijk tientjes en meer naar de loterijen. Geld dat ze eigenlijk niet kunnen missen, maar ja, de hoop op een meevaller is groter dan het besef dat ze geld aan het weggooien zijn.
Stop ook, of minder met slechte gewoontes zoals roken en drinken. Misschien niet eens omdat het ongezond is, maar stop gewoon ook eens puur omdat het duur is. Leen een fiets en ga een eind fietsen. Of fiets naar een bos en ga daar wandelen.
Ik heb een E-boek geschreven bomvol ideeën om geld te besparen. U kan het hier gratis opvragen

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *