LADEN

Typ om te zoeken

Goud aankopen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Goud aankopen (Tom Lassing)

Ooit zei FED voorzitter Ben Bernanke dat goud iets uit het verleden was. Niemand met verstand van zaken die hem geloofde, maar hij zei het wel in functie als FED voorzitter.
Goud was in zijn ogen ook geen geld.
Bankiers en zeker centrale bankiers liegen heel veel bij elkaar. Je moet het maar kunnen.
Ondertussen ‘zien’ we wat ze doen.
Bijvoorbeeld een land als Hongarije.
Het land had na haar communistische verleden vrijwel geen goud meer. Tot voor kort hadden ze slechts 3 ton aan goud. Dat goud hadden ze al tientallen jaren en het lag in London opgeslagen.
Ze hebben heel recent maar liefst 28 ton goud, zijnde meer dan 900.000 ounces, bijgekocht.
Waarom zou je dat doen, tenzij je minder vertrouwen hebt in de euro en je je euro’s als een gek gaat omwisselen in goud?
Nu is de vraag als eerste, waarom nu?
Die vraag valt te beantwoorden. Ze hebben namelijk niet zo lang geleden geprobeerd om hun relatief kleine voorraad van 3 ton naar Hongarije zelf te halen. Het lag namelijk al tientallen jaren in London.

goudbaren, londen
Uiteraard lag het daar met de nodige garanties, maar toen ze hun goud dus wilden hebben, toen was het er niet. Ze konden dus niet aan hun eigen goud geraken. Wat ze na veel moeite kregen, was nieuw goud. Hun eigen goudbaren waren niet meer aanwezig.
Zo’n klap recht in je gezicht maakt je wel even wakker. Immers, als 3 ton al een probleem is, hoe zit het dan met landen die veel meer goud denken te bezitten? Bezitten ze dat nog wel, of bezitten ze alleen maar papieren garanties, net zoals Hongarije dat deed?
Ik heb geen gegeven over het feit of die nieuw gekochte 28 ton al wel naar Hongarije is gestuurd, maar ik kan me zo indenken dat hun vertrouwen in de goudmarkt van London tot onder nul gedaald is.
“Waarom” nu is ook te beantwoorden vanuit de ruzie die Hongarije en Polen hebben met de EU. Beide landen weigeren zich te laten opschepen met economische vluchtelingen uit Afrika en Syrië. Ze weigeren mee te werken aan de georganiseerde volksvermenging binnen Europa. De vluchtelingenstroom is namelijk totaal geen spontane actie. Het is een opgezet plan om Europa te verzwakken. Overigens grotendeels ook de schuld van Europa, want als je Afrika hun deel van de rijkdom had gegund, dan hadden deze mensen nooit naar Europa willen komen. Ook Syrië is met volle steun van de EU een rampzalig verhaal geworden. Ze hebben zich laten bespelen en als dank hebben we nu miljoenen Syriërs naar Europa gekregen.
Hongarije heeft besloten zich in meerdere opzichten onafhankelijk(er) van de EU op te stellen. De goudvoorraad in eigen handen houden is de beste weg. Een garantie is dat niet. Cyprus had haar goud ook in eigen handen. De banken maakten er (doelbewust) een potje van en Cyprus kon het probleem dat de bankiers hadden gecreëerd alleen maar afkopen door haar goud bij de ECB in te leveren. Via deze weg weten de centrale bankiers ieder land wel hun belasting op te leggen.
Ook Nederland en Duitsland hebben een iets groter deel van hun goud naar eigen grondgebied gehaald. Ook dat proces kende de nodige hobbels. Duitsland moest zeven jaar wachten totdat eindelijk de hele gevraagde voorraad ontvangen was.
Alleen Nederland was hier slim in. Het was de eerste en had daarom de minste moeite. Na de goud opname van Nederland was de kluis blijkbaar leeg.
Als u zelf goud wilt hebben, dan is het van groot belang dat u échte garanties heeft dat u ook echt goud heeft. Unallocated goud is in feite ‘geen goud’.
Het beste is Allocated goud, waarbij de baar die (deels) uw bezit is ook echt aangewezen is en een uniek serienummer heeft. Dát is het geval bij Goldmoney, maar het is ook het geval als u uw goud fysiek in eigen hand heeft. Dat laatste ben ik toch geen enorme voorstander van. Uw huis is immers geen kluis. Een simpele inbraak kan u van uw goud af helpen.
Daarom heb ik mijn goud en zilver bij Goldmoney liggen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *