LADEN

Typ om te zoeken

Goldmoney resultaten

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Goldmoney resultaten

goud, goldmoney

Goldmoney is beursgenoteerd. U weet ongetwijfeld dat ik er mijn goud en vooral zilver heb opgeslagen, maar ik ben ook zakelijk partner van ze. Al vanaf heel pril promoot ik het bedrijf en ik was ooit hun nummer twee affiliate.
Toen kwam de AFM in actie en werd het verboden in Nederland zaken met dit bedrijf te doen en om dit bedrijf te promoten. Niet omdat ze illegaal bezig waren, maar omdat de AFM ze te veel op kosten aan het jagen waren.
Het bedrijf moest daarom afscheid nemen van de Nederlandse markt en daarna ging het snel bergafwaarts met ze.
Hulp kwam er in de vorm van een ander hardgroeiend bedrijf dat Goldmoney overnam.
De nieuwe combinatie ging verwarrend genoeg toch weer Goldmoney heten, maar is dus wel een ander bedrijf geworden.
De Nederlandse markt ging weer open en ook was het weer mogelijk om affiliate te worden.
Het oude Goldmoney had 20.000 klanten die gemiddeld 100.000 vermogen op de rekening hadden. Het nieuwe Goldmoney heeft net zoveel geld onder beheer, maar het gemiddelde bedrag per account werd slechts 1000 dollar per rekening.
Ze waren extreem goed in het aantrekken van heel kleine deelnemers.
De kosten schoten hierdoor omhoog, want iedere klant kost nu eenmaal geld in de vorm van administratieve kosten.
Ze hebben het daarom graag over de omzet, maar niet graag over netto resultaten.
Het bedrijf is namelijk onder de streep nog altijd verliesgevend.
Daarom zijn nu de minimale bewaarkosten omhoog gegaan. Je betaalt nu in ieder geval 10 dollar per maand. Geen probleem voor die oude klanten die nog altijd met 100.000 of meer in Goldmoney zitten, maar een ramp voor wie met 1.000 dollar in goud of zilver zit.
Na al die jaren zit Goldmoney nog altijd op twee miljard vermogen dat ze mogen bewaren voor de klanten. In die zin al tien jaar geen groei. De laatste twee kwartalen neemt de omzet in hun systeem echter wel toe.
Dat is een goede zaak, want iedere handeling levert het bedrijf omzet op. Ze hebben omzet nodig om winstgevend te worden. Uiteindelijk is dat ook voor mij als klant belangrijk. Het is een mooie opzet en ik gun ze de winst zodat we allemaal nog lang van de prachtige service gebruik mogen maken.
Open hier uw rekening bij Goldmoney
Ik heb afgelopen weekend weer een kleine hoeveelheid zilver bijgekocht. Het ging slechts om 10 ounces, maar ik blijf wel koper van het metaal.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *