LADEN

Typ om te zoeken

Goldmoney is nog een verliesgevende onderneming (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Goldmoney is nog een verliesgevende onderneming (Tom Lassing)

Goldmoney is tegenwoordig een beursgenoteerde onderneming. Daarom moeten ze ook de cijfers publiceren. Hoewel de onderneming als kool groeit, is ze in deze fase ook nog verliesgevend.
Een nieuwe klant ‘kost’ de onderneming 11,72 dollar. In het vierde kwartaal kwamen er 234.789 klanten bij.
Uiteindelijk werd een totaal verlies van 5 miljoen geleden. Er is nog een bedrag van 58,9 miljoen in kas, dus het verlies is nog niet dramatisch. Er zal echter wel gewerkt moeten worden aan het terugverdienen van de 11,72 dollar die iedere klant in feite gekost heeft.
Het is namelijk zo dat de hoeveelheid goud die de nieuwe klanten op de rekening aanhouden heel erg klein is. Bij het oude Goldmoney was men gewoon dat klanten tienduizenden dollars aan goud en zilver bezaten. Bij de Bitgold rekening houders praten ze over tientjes per rekening.
Dat schiet dus nog niet op. Er is een totaal andere klantengroep aangeboord, maar wel één die het nog wat laat liggen voor wat betreft de daadwerkelijke aankoop van goud.
Vergeet overigens niet dat in 2015 ook de kosten zitten van de overname van Goldmoney. Het lijkt dus wel een enorm verlies, maar veel van het verlies was eenmalig van aard. Zonder die eenmalige kosten is de onderneming op dit moment (half 2016) al vrijwel winstgevend.
Vaak is de angst van rekeninghouders dat ‘hun’ geld weg zou zijn als Goldmoney failliet zou gaan. Zo werkt dat niet. Stel even dat Goldmoney zonder geld zou komen en failliet zou gaan, dan nog is uw tegoed uw tegoed. Uw tegoeden blijven namelijk op uw naam staan en worden nooit van Goldmoney of schuldeisers van Goldmoney. Dat is één van de redenen dat uw geld daar veel veiliger is dan bij reguliere banken. Bij reguliere banken geeft u namelijk uw geld aan de bank. Dat is vanaf dat moment ook geld van de bank. Zo werkt dat dus niet bij een goudrekening.
Heeft u al een rekening bij Goldmoney/Bitgold?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *