LADEN

Typ om te zoeken

Goldman Sachs heeft de aluminium markt in haar greep

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

Goldman Sachs heeft de aluminium markt in haar greep

Maar liefst 25% van alle geproduceerde aluminium die klaarligt voor gebruik is in handen van Goldman Sachs. Deze zakenbank kwam er achter dat er een bepaalde tijd staat voor opslag van metaal. Je mag dat, als grote speler, maar een bepaalde tijd in een opslagplaats vastleggen. Daarna moet het de markt op, of versleept worden naar een andere opslagruimte.
Met dat gegeven kon Goldman Sachs wat, want ze zijn rijk genoeg om een enorme hoeveelheid aluminium op te kopen.
Door nu dat geproduceerde aluminium op te slaan en een dag voor de maximale tijd verstreken is te verplaatsen naar een andere opslagplaats, zijn ze in staat gebleken de voor consumptie beschikbare hoeveelheid aluminium enorm te beperken.
Waarom zouden ze dat doen?
Nu, ze hebben 25% van de wereldvoorraad in handen en die houden ze buiten de markt.
Veel vraag, weinig aanbod doen prijzen fors stijgen.
De enorme voorraad van Goldman Sachs is dus letterlijk gemiddeld 700.000 dollar per dag meer waard geworden!
Een papieren winst, maar Goldman Sachs is ook heel actief als termijnhandelaar. Als jij degene bent met de enorme voorraad, dan bepaal jij dus ook de prijzen. Je kan er ook het beste op inspelen. Je weet immers dat er tekorten of overschotten gaan ontstaan.
Goldman Sachs kan dus nu bepalen of de future prijs opwaarts is, of dat ze short gaan in papieren contracten en vervolgens hun voorraad op de markt brengen, met als gevolg sterk dalende koersen.
Het is volkomen legaal, maar wel overal en steeds langs het randje.
In feite is het legaal misdadig.
Maar ja, dat is Goldman Sachs ten voeten uit.
Het is nog weer een reden om banken nog langer te verbieden om meerdere rollen in de markt te hebben. De witte boorden criminelen in de Goldman Sachs organisatie zijn niet te vertrouwen met een dergelijke overheersende rol in een markt. Dat is de kat op het spek binden. Helaas is er geen regering sterk genoeg om er paal en perk aan te stellen of liever, omdeze misdadige organisatie verboden te verklaren. Immers zou dat voor de mensheid in mijn ogen de beste oplossing zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *