LADEN

Typ om te zoeken

Goed nieuws Huizenmarkt Londen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Goed nieuws Huizenmarkt Londen

De pers wil het doen geloven dat het crisis is in de Londense huizenmarkt, maar de huizenprijs daling van 4% ten opzichte van een maand geleden is een goede zaak.

De reden is dat de huizenprijzen in vooral het centrum van Londen de laatste maand hard geraakt werden. Die hoge prijzen en enorme stijgingen van de prijzen waren vorig jaar zo’n probleem omdat alleen extreme rijken zich nog een huis in het centrum van Londen kunnen permitteren. Nu is er dan die gewenste correctie en nu beginnen ze weer te mekkeren. Het is blijkbaar nooit goed.

Ik begrijp wel waarom ze nu in de pers klagen. Het is namelijk de reden van de daling. De daling is heel gewenst, maar de eigenaren van de pers zijn geen voorstander van de Brexit. Daarom wordt er nu dramatisch gedaan over een situatie die uiteindelijk heel goed voor Londen is. De oververhitting is even met een plons koud water tegengegaan. De Brexit moet echter voor alles de schuld krijgen en dus doen ze net alsof deze correctie heel erg is.

De huizenprijzen in de buitenring van Londen zijn wel verder gestegen. De ‘echte’ huizenmarkt heeft dus nergens last van. Het zijn slechts de extreem rijken die nu even van de markt verdwenen zijn. De extreem rijken waarover ze een jaar geleden nog zo aan het klagen waren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *