LADEN

Typ om te zoeken

Gevolgen van de Amerikaanse belasting maatregelen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Gevolgen van de Amerikaanse belasting maatregelen (Tom Lassing)

Al heel veel jaren lang hebben enorm rijke bedrijven als Apple, Exxon, GM, Google, Microsoft etc. hun winsten die ze buiten de VS maakten ook buiten de VS aangehouden. Als ze het namelijk terug naar de VS zouden brengen, dan moesten ze 30% belastingen betalen.
Binnen de belastingmaatregelen van Trump zit ook een regeling dat die enorme belasting komt te vervallen. Enorme bedragen kunnen dus in 2018 van de rest van de wereld terug naar de VS gebracht worden.
Wat heeft dat voor gevolgen?
Het houdt onder meer in dat in de rest van de wereld minder geld aanwezig zal zijn. Nu was dat geld toch al niet breed beschikbaar voor de economieën van buiten de VS, maar het gaat zeker gevolgen hebben voor de snelheid waarbij deze rijke Amerikaanse bedrijven initiatieven van buiten de VS financieel kunnen steunen.
Nog veel belangrijker is dat er tientallen, zo niet honderden miljarden naar de VS zullen gaan en een deel van dat geld gaat zeker naar de beurs gebracht worden.
De Amerikaanse indices gaan dus een te gek jaar tegemoet… Realiseer je echter terdege, het is de laatste golf. Dit geld is een eenmalige golf en daarna is het beursfeest over. Immers wie is dan nog the greater fool?
De VS gaan daarna wakker worden omdat de luchtbel doorgeprikt gaat worden. Komend jaar is er geld in enorme hoeveelheden beschikbaar in de VS. Het is echter enorm oneerlijk verdeeld en de droomwereld waarin Wallstreet leeft,gaat elders in de VS een drama worden. Beurskoersen vliegen omhoog, terwijl Joe the Plummer een tweede baan nodig heeft en dan nog niet met zijn inkomen rondkomt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *