LADEN

Typ om te zoeken

Geld uitlenen tegen rente

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Geld uitlenen tegen rente

Niet iedereen vindt dat erg netjes, geld uitlenen aan consumenten. Maak je dan geen misbruik van die mensen?

 • Dat is één manier om er naar te kijken…
  De andere manier is dat er iemand is die om welke reden dan ook geld wil lenen en bereid is daar een rente voor te betalen. Een rente die de laagste in de markt is. Immers, anders zou de persoon in kwestie elders in de markt lenen.
  Is dat dan erg?
  Die persoon is er enorm mee geholpen.
  Zou je dus geen geld uitlenen, dan zou de persoon in kwestie blijkbaar een groter probleem hebben men elders tegen een nog hogere rente moeten gaan lenen. Immers, waarom zou je anders tegen rente gaan lenen?
  De consumentenleningen markt is traditioneel in handen van slechts een paar partijen. In Nederland en België is die markt niet alleen zwaar gereguleerd, maar ze is gewoon dichtgespijkerd voor andere partijen. Een interessante markt, maar men wil er geen (nieuwe) concurrentie van particulieren.
  Eigenlijk is dat veel erger, want concurrentie zorgt er voor dat rentes dalen.
  ALS er dus al iets schandelijk is, dan is het dat de consumentenleningen markt in Nederland en België niet open is voor crowdfunding.
  In Litouwen is dat anders. Daar mag het wel en je ziet dus dat crowdfunding daar in enkele jaren tijd het leeuwendeel van de markt over heeft genomen en dat rentes fors omlaag zijn. Het is wel duidelijk waarom de partijen die nu consumentenleningen in Nederland en België uitgeven de markt graag dicht houden.
  De rentes zijn in Litouwen voor risicovollere leningen nog altijd wel wat hoger dan hier bij ons. Dat maakt die markt extra interessant. Het houdt ook in dat je als uitlener wel goed moet kijken aan wie je geld gaat uitlenen.
  Ik zie leningen voorbij komen waar ik zelf van me nooit niet aan zou beginnen. De kans dat je je geld dan kwijtraakt is me veel te groot. Toch gaan ook die risicovolle leningen als warme broodjes weg.
  Blijkbaar is er wel een markt voor.
  Kijk verder
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *