LADEN

Typ om te zoeken

Geld moet rollen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Geld moet rollen

Volgens Trichet is de lage inflatieverwachting een heel slechte zaak. Eigenlijk is dat te gek voor woorden. Immers bezaten Nederlandse en Belgische particulieren nog nooit zo veel geld op de spaarrekening en daarbij is een lage inflatie goed voor uw pensioenvoorziening. Trichet is als oud bankier echter veel meer geïnteresseerd in een forse inflatie. Dat levert bankiers veel meer winst op en zorgt voor een soort van belasting die aan spaarders en pensioenfondsen wordt opgelegd. Wij particulieren zouden, gezien onze vermogenspositie, heel blij moeten zijn met de lage inflatie. In één ding heeft Trichet echter wel gelijk… Particulieren moeten minder sparen! Geld heeft pas een positieve rol in de economie als het rolt.
Er staat nu veel te veel geld niets te doen op spaarrekeningen. Daarmee doen we onszelf m.b.t. werkgelegenheid geen plezier.
Geef dus wat meer uit. Koop bijvoorbeeld zonnepanelen, investeer in een zuiniger CV, koop aandelen in duurzame energie voorzieningen, investeer extra in de isolatie of ander onderhoud van uw huis… kortom geef uw geld uit, maar doe het zo dat u het in feite terug gaat verdienen.
U wordt er dan niet armer van, maar ondertussen heeft uw geld wel een rol in de economie.

inflatie
Het zou triest zijn als uw geld pas gaat rollen als de centrale banken de inflatie omhoog jagen en we dus op ons totale vermogen gaan verliezen omdat ons de inflatie belasting wordt opgedrongen. In dat geval verliezen we slechts koopkracht en worden we er op geen enkele wijze beter van.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *