LADEN

Typ om te zoeken

Fysiek goud en veiligheid (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Fysiek goud en veiligheid (Tom Lassing)

U kan nu ook relatief kleine goudbaren al met een uniek serienummer kopen. Wat is daarvan het voordeel?
– Goud is op zich niet na te maken, maar is helaas wel te vervalsen. Wolfraam is immers vrijwel net zo zwaar. Alleen met een heel zuivere weegschaal, compleet hersmelten of met ultrasound kan je vaststellen of het zuiver goud of wolfraam met een laagje goud betreft.
De baar met het unieke nummer is gewogen en gecontroleerd als u die koopt. Dat is dus veilig. Maar ooit wilt u de baar weer verkopen.
Op dat moment kan aan de hand van het unieke nummer nagegaan worden hoe veel de baar moet wegen. Als het ook maar een fractie afwijkt, dan zal er twijfel ontstaan en twijfel is een lagere prijs.
Maar als de baar nog precies hetzelfde weegt en ook ultrasound geeft aan dat het zuiver goud is, dan is er geen twijfel over de zuiverheid.
Minder twijfel is een hogere koers.
Het is dus niet zo dat alleen het nummer de goudbaar meer waard maakt, maar het is de combinatie die zo’n baar meer waard maakt dan een baar zonder uniek nummer en vertrouwde smelter.
Hetzelfde geldt in feite ook voor beleggersmunten. Die hebben geen uniek nummer, maar het maakt echt wel uit van welke uitgever een munt komt. Een munt uit Mali is met hetzelfde gewicht en dezelfde zuiverheid minder waard dan bijvoorbeeld de Canadese Maple Leaf. Het hoeft niet veel te schelen, maar er is wel verschil. Het heeft allemaal te maken met vertrouwen en niets met de kwaliteit van het goud. Die kwaliteit kan echt precies even hoog liggen.
U kan hier munten en unieke baren kopen

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *