LADEN

Typ om te zoeken

Flash crash in Engelse pond

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Flash crash in Engelse pond

Vanochtend is het Engelse pond in twee minuten 6% gedaald. Was dit een gewone handeling, een technische fout of een menselijke fout? Munten dalen uit zichzelf niet zo snel en zeker niet als er geen directe reden voor aan te wijzen is. Bij de onrust rondom het Zwitserse franc was het loslaten van de link met de euro een duidelijke aanwijzing. De reactie was ook heel direct. Men wil ons vanochtend doen geloven dat de Brexit hier het probleem is. Mij staat bij dat dat referendum al wat langer geleden geweest is. Waarom zou dan vanochtend zonder aanleiding ineens 6% verloren moeten worden?

Was er iemand onder een rots uitgekropen?

Ik heb sterk het vermoeden dat er hier een technisch probleem aan ten grondslag ligt en dat het wederom een bewijs is dat al die wiskundig opgebouwde tradingsystemen zo af en toe hikken.

Zo’n onverwachte hik kostte het Engelse pond nu 6%. Wanneer is er een hik die ineens veel grote consequenties heeft? Het is slechts wachten op een enorme beurscrash die veroorzaakt wordt door een bug in een tradingsysteem. Net als in 2008 toen ik een crash vanwege de Private Equity gekte verwachte en de crash kwam vanuit het leeglopen van de bankenleningen ballon, kan in de toekomst iedereen lette op bijvoorbeeld het schuldenprobleem, maar komt de crash vanuit een totaal onverwachte hoek, bijvoorbeeld een computer bug.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *