LADEN

Typ om te zoeken

Fastned obligaties

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Fastned obligaties

We kregen hier in huis een brief op naam met de aanbieding om in Fastned obligaties te stappen.
Nu is het vreemde dat de combinatie van de NAW gegevens in de brief doen vermoeden dat ze flink aan het grasduinen zijn geweest in verschillende databases.
Wij hebben ons in ieder geval nooit bij FastNed gemeld. Wij hebben ook nergens deze combinatie van gegevens ooit zo opgegeven. Ik ga het niet openbaar maken, maar het komt neer op een combinatie van namen.
Dan de aanbieding…
De geboden rente is 6% maar daar gaat al wel 0,5% vanaf vanwege de emissiekosten die ze bij de investeerder leggen. Als dank voor het meedoen zullen we maar zeggen.
De oprichters zijn deels mensen met bekende achternamen. Hun vaders zijn landelijk bekende mannen geweest. Ze hebben de connecties en de namen zullen we maar zeggen. Ik misgun ze het niet, maar het is wel opvallend dat mannen uit die hoek blijkbaar kansrijker zijn en meer risico durven te nemen met uw geld.
Er bestaat een kans dat u uw geld kwijt raakt en dat is dan mede omdat er geen serieus onderpand aanwezig is.
Puur gezien de risico’s en het gebrek aan onderpand vind ik de geboden rente veel te laag. Met uw geld kunt u bij Neo Finance het dubbele aan rendement behalen. U kan daar zelfs zonder risico op uw vermogen meer rendement halen. Bij Matching Capital krijgt u dezelfde rente, maar zonder inhouding van kosten EN met een oerdegelijk onderpand.
Kortom, leuk geprobeerd, maar hier zou ik gewoon niet aan meedoen.
En dat is niet alleen vanwege de in mijn ogen bijeen gegraaide gegevens…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *