LADEN

Typ om te zoeken

Eerste vijf dagen handelsdagen methode (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Eerste vijf dagen handelsdagen methode (Tom Lassing)

Al vanaf 1993 zijn de gegevens bekend over de eerste vijf handelsdagen methode.
Die methode zat er de afgelopen twintig jaar maar één keer echt volledig en totaal naast. Het mag geen verrassing zijn dat dit in 2016 het geval was. Het jaar dat wel meer dingen ‘anders’ waren dan voorheen.
De Eerste vijf dagen van 2016 lieten heel duidelijk zien dat het een lagere index zou gaan worden. Gaandeweg het jaar heeft het er enkele keren naar uitgezien dat dit waarheid kon worden, maar juist toen de methode weer eens leek uit te komen kwam met de verrassing van de verkiezing van Trump ook de eindejaarsrally op de beurzen.
Beleggers waren niet alleen niet zo ongerust over Trump, ze namen er daarbij ook maar alvast een voorschotje op door de beurs flink hoger te zetten.
Mijn verwachting dat de beurs dus fors lager zou komen te staan bij de aanvang van welke president dan ook lijkt daarmee niet uit te komen. Nog drie weken en Trump is daadwerkelijk aangesteld als Amerikaanse president.
Voor mij is slechts de vraag wanneer de Amerikaanse kiezers er achter gaan komen dat ze iemand hebben aangesteld die A beloofde en B doet.
Trump gaat de man in de straat die voor hem gekozen heeft niet helpen. Trump gaat alleen Trump helpen. Zoals hij dat zijn hele leven al heeft gedaan.
De vraag is nu of dat gegeven ook in 2017 voor verrassingen gaat zorgen. We moeten de openingskoers van de AEX van vanochtend als basis nemen en de slotkoers van aanstaande vrijdag is de eindstand. Als die vrijdagkoers hoger is dan de opening van vanochtend, dan wordt het een mooi jaar. Andersom wordt het een rot jaar voor de beurs.
De methode was bijna feilloos. Maar bij beleggen is niets zeker en zo ver als we er in 2016 naast zaten, zagen we nog niet eerder.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *