LADEN

Typ om te zoeken

2017, het is zo ver (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

2017, het is zo ver (Tom Lassing)

Het gaat waarschijnlijk een heel raar jaar worden. Politiek gezien omdat er in enkele belangrijke landen een politieke omwenteling lijkt te komen. De oude politieke elite wordt gewipt voor een populistische nieuwe garde die van alles, behalve de juiste antwoorden heeft.
Oftewel, we worden er alleen maar slechter van en dat gaan we uiteindelijk ook in de economie en uiteindelijk ook op de beurs voelen.
Ik maak er geen geheim van dat ik als spaarder en belegger veel in goud en zilver blijf zien, mede omdat de bovengenoende politieke omwenteling richting de populisten er lijkt te komen.
Helaas mis ik in de politiek nog altijd mensen met een serieuze en diepgaande visie naar de toekomst. Ik vrees echter dat zelfs al zouden die politici er al zijn, de meeste mensen die visie niet horen willen, omdat de boodschap hen niet aanstaat. Liever lopen ze nu nog massaal achter de holle beloftes van de populisten aan. Kortom, het is nog te vroeg voor de oplossing in de vorm van een radicale andere economische koers. Het moet blijkbaar eerst nog veel slechter gaan worden. Jammer, het is niet anders.
Ik wens u vooral veel wijsheid toe in 2017. We mogen ook in Nederland binnenkort weer gaan stemmen en ik hoop dat we dat wijzer gaan doen dan de voorspellingen nu aangeven.
Zelf hoop ik dat de weg wordt ingeslagen naar een basisinkomen voor iedere legale ingezetene met een Nederlands paspoort. Ik zie dat als een prachtig antwoord op de in mijn ogen losgeslagen globalisering die de lokale economieën overal in de wereld naar de verdommenis helpt.
Mijn stem zal dus gaan naar een politieke partij die voor het basisinkomen is.
Mijn beleggingen gaan in 2017 naar slechts enkele sectoren, waaronder goud en zilver.
In Beursbox Extra heb ik voor de abonnees een uitgebreidere uiteenzetting geplaatst.
De BeursAccent nieuwsbrief is bijna klaar en gaat misschien vandaag, en anders morgen naar de abonnees.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *