LADEN

Typ om te zoeken

Een slimmere strategie

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Een slimmere strategie

Als we kijken naar de gemiddelde waardering voor S&P aandelen, dan ligt de beurskoers van de aandelen op 2,5 keer de boekwaarde.
Dat is een stevige waardering. Misschien geen record, maar het is best stevig.
Er is echter ook een complete sector die een beurswaarde heeft die gelijk ligt aan de boekwaarde.

In die sector dus geen lucht in de aandelenkoers ten opzichte van de waarde die boekhoudkundig aan de onderneming wordt toegeschreven.
Nu weet ik wel, dat is allemaal ook discutabel, maar wat heeft u liever, 2,5 keer de boekwaarde moeten betalen, of precies de boekwaarde moeten betalen?
Aandelen noteren slechts zelden onder de boekwaarde.
Een hele sector die gemiddeld dus op de boekwaarde noteert, houdt in dat heel wat aandelen zelfs onder de boekwaarde noteren.
Fundamenteel is dit op deze grond dus koopwaardig.
Maar daarmee is niets gezegd over de toekomstige aandelenwaarde.
Immers kunnen het wel aandelen in de goudsector zijn en als u de goudprijs de laatste weken gevolgd heeft, dan weet u dat die dramatisch is gedaald.
Grote monden hebben het nu al over een goudprijs daling tot 850 dollar per troy ounce en misschien nog wel lager.
Wil je als analist echt opvallen, dan zal je met voorspellingen moeten komen van nog extremere dalingen. Geloof me, er komen mensen die graag op willen vallen en die dat gaan voorspellen.
Zo werkt dat nu eenmaal. Wil je uitgenodigd worden op TV, dan moet je lekker heftige vorospellingen doen. Stel je toch voor dat het per ongeluk ook nog eens uitkomt! Dan ben je mooi degene die dat op TV al vooraf aangegeven heeft!
Maar ondertussen zijn die aandelen van goudmijnen, want het gaat inderdaad om de goudsector, wel goedkoop.
Als de goudprijs per ongeluk toch weet te herstellen, en dat denk ik dat er gaat gebeuren, dan is je aankoop heerlijk getimed. Achteraf zal dan iedereen graag zeggen dat ze het wel gezien hadden.
Beter nog, dan zal iedereen graag zeggen dat ze zo goedkoop gekocht hadden.
En dat ga ik dus doen. Ik ga een aanzienlijke belegging in spotgoedkope goudmijnaandelen doen.
Daar is het een prima tijd voor, want de spreekwoordelijke bloed door de straten is in die sector toch al behoorlijk realiteit aan het worden.
Heb ik nu haast? Neen, zolang de goudprijs zwak is, heb ik geen haast. Maar kopen ga ik al wel. Mijn boodschappenlijstje ligt al enige tijd klaar.
www.beursaccent.nl

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *