LADEN

Typ om te zoeken

Een positiever scenario kan je niet verzinnen (Jack Hoogland)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een positiever scenario kan je niet verzinnen (Jack Hoogland)

inflatie angst

Maandag vertelde ik u over de Duitse recessie en liet ik u zien dat ook de Amerikaanse economie langzaam maar zeker richting een recessie aan het gaan is. Als je naar de tweet hieronder kijkt, dan wordt dat nóg duidelijker.   Amerikaanse CFO’s worden steeds pessimistischer. Daar hebben ze alle reden voor, want de onzekerheden komen voor bedrijven van alle kanten. Als CFO’s pessimistisch worden, dan gaat de hand op de knip. Dan gaan bedrijven kosten besparen. Investeringen uitstellen. En als ze dan nog steeds pessimistisch zijn, gaan ze mensen ontslaan. Maar terwijl de Amerikaanse economische groei al een tijdje aan het vertragen is, zien we dat inflatie juist aan het stijgen is. Zie deze tweet. Terwijl Trump iedere dag twittert dat er geen inflatie is en dat de rente naar 0% moet, steeg de Amerikaanse kerninflatie afgelopen maand naar 2,4%. Vergelijk je de afgelopen drie maanden met de drie maanden daarvoor, dan stijgen prijzen zelfs met bijna 3,5%.

Ondanks die stijgende inflatie verlaagde Powell vorige week de rente met 0,25%. En was Trump boos omdat de rente volgens hem véél verder omlaag moet. Dat maakt het ook zo apart. Niemand ziet stijgende inflatie nog als een gevaar. Trump niet. Powell niet. De media niet. Maar inflatie is toch écht aan het stijgen. Ondanks een sterke dollar. Ondanks afnemende economische groei.

Dit heeft alle tekenen van stagflatie. Die de Fed alleen maar erger maakt door de rente te verlagen. Combineer dat met de negatieve rente in Europa, en je begrijpt dat… Klik hier om verder te lezen

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *