LADEN

Typ om te zoeken

Een optie strategie op olie

Beleggers Nieuws Opties

Een optie strategie op olie

Gisteren had ik, op het terras naast de zwemvijver heerlijk in de buitenlucht, een gesprek met een onwaarschijnlijke analist. Een duizendpoot die werkelijk prachtige en opmerkelijk goede en scherpe analyses maakt.
Hij is expert op vele vlakken, waaronder internationale politiek en dan met specialisme Midden Oosten. Hij is daarbij ook een selfmade optie-expert.
We hadden het gisteren onder andere over de situatie in Irak en de reden waarom de VS niet snel te hulp springt. In aanvulling op mijn artikel kan daar een volgende zienswijze bij.
Amerika is niet zo blij met de huidige premier. Die heeft zich behoorlijk vervreemd van vooral de Soennieten en daarmee zelf enorm bijgedragen aan de onrust.
Vervolgens is hij tegen Iran gaan aanschurken. Dat zinde Amerika uiteraard niet en nu laten ze hem even bungelen boven de krokodillenkuil.
Ze gaan Irak wel helpen, maar dan moeten er veranderingen op politiek gebied komen.
De olieprijs is ondertussen fors gestegen en de kans bestaat dat een klein vonkje een enorme koerssprong kan bewerkstelligen.
Dat alles op de korte termijn.
Op de langere termijn vindt de markt ook wel weer rust.
Op die basiselementen kan je als optie-expert een prachtige analyse maken en er de meest voor de handliggende posities bij kiezen.
Ik overweeg om dit verder uit te werken, maar eerst ga ik me voorbereiden op de Dag van de Optiebelegger die morgen in Maarssen plaats gaat vinden. Zeg niet dat ik u er niet op gewezen heb!
Hier vindt u nadere informatie.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *