LADEN

Typ om te zoeken

Een nieuw en veilig Internet (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een nieuw en veilig Internet (Tom Lassing)

Het huidige Internet is prachtig, maar extreem onveilig.
Wat als we de techniek van de blockchain nu eens zouden gaan gebruiken om Internet opnieuw op te zetten?
Een compleet ander Internet dat met veilige verbindingen een aantal voordelen biedt ten opzichte van het huidige Internet.
Transacties zijn veiliger, maar je website en je mail is dat dan ook.
Een Internet gebouwd op veiligheid en privacy, maar ook een Internet dat in de kern heel anders is opgebouwd dan het huidige extreem onveilige net waar hackers vrijwel vrij spel hebben.
De Blockchain is momenteel nog een vrij pril concept waar bitcoin en andere virtuele munten mee opgezet zijn. De vraag is nu of dat de enige toepassing van die techniek zal blijken te zijn. Of kunnen we met die blockchain als uitgangspunt heel andere technieken ook veiliger, slimmer en goedkoper maken?
Kan je er een Internet achter hangen? Kan je er “the Internet of Things” achter hangen?
De communicatie met bijvoorbeeld uw auto, koelkast, huisbeveiliging achter een blockchain toepassing, zodat deze verbinding 100% veilig gemaakt kan worden en je niet bang hoeft te zijn dat je auto ineens heel hard gaat rijden omdat een hacker zich toegang heeft weten te verschaffen in de software van je auto.
Wordt Blockchain vervolgens de vierde industriële revolutie en de derde Internet vorm?
Internet bestond voor 2000 als gratis concept waarbij werkelijk alles gratis was. Niemand wist indertijd hoe je er geld kon verdienen.
Na 2000 ontstond het tweede Internet waarbij iedereen geld kon verdienen, maar waarbij uiteindelijk enkele wereldwijd opererende reuzen ontstaan zijn die in feite Internet naar zich toe hebben getrokken en samen bijna alle winsten maken. Denk aan Google, AliBaba, Amazon, Uber en facebook. Gigantische bedrijven die helemaal niets op hebben met uw privacy, maar die wel samen goed zijn voor extreem veel Internet verkeer en communicatie over het extreem onveilige Internet. Bedrijven die markt na markt veroveren met hun nieuwe concepten die oude manieren om zaken te doen volledig omverblazen.
Kunnen we en willen we naar de volgende stap van Internet waarbij we primair inzetten op veiligheid, dus de eliminering van cybercrime en identiteitsdiefstal? Kunnen we daarbij ook de strijd aan met fake news en het voorkomen van buitenlandse interventie in bijvoorbeeld westerse verkiezingen?
Is dat nog mogelijk, of zijn we dat punt al voorbij?

Lees hier meer

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *