LADEN

Typ om te zoeken

9000 Watt opbrengst (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

9000 Watt opbrengst (Tom Lassing)

Gisteren midden op de dag ging het hard met de opbrengst van zonne-energie op mijn dak. Op een gegeven moment was de opbrengst van mijn zonnepanelen in totaal 9000 Watt. Ik heb dan ook een heel dikke kabel lopen, want een dunne kabel zou wel eens kunnen smelten met zulke hoeveelheden aan stroom.
Het was nog nét niet maximaal, maar ik vraag me af hoe vaak ik dat ga halen. Theoretisch is het namelijk mogelijk dat mijn installaties samen 10.000 Watt opbrengen, maar omdat de ene installatie op het oosten en de andere op het zuiden gericht is, is er nooit een moment waarop ze beide ideaal gericht zijn.
Ben ik ondertussen zelfvoorzienend?
Neen, nog altijd niet. Op dit moment staat de meter per saldo wel stil en dat zal de komende maanden wel zo blijven, maar in de winter leveren 43 panelen lang niet genoeg op.
Ik ben dan ook grootgebruiker van stroom. We koken er op, maar het kantoor wordt ook met stroom verwarmd. Daarnaast verbruikt de zwemvijver ook de nodige stroom.
Onze energiekosten zijn mede dankzij de zonnepanelen wel meer dan gehalveerd. Deels uiteraard door de opbrengst van de zonnepanelen, maar ook omdat we de nodige maatregelen hebben genomen om minder energie te verbruiken. Een nieuwe CV ketel, twee muren bleken niet geïsoleerd te zijn en dat is afgelopen januari aangepakt en er nodige lampen zijn onertussen vervangen door LED versies.
Dat alles voorkomt niet dat we nog altijd maandelijks 287 euro moeten betalen aan gas en elektra. Het was ooit een rekening van meer dan 600 euro per maand… De rekening is weer omhoog gegaan. Ze was 250 euro per maand. Op de één of andere manier is de rekening voor gas enorm veel hoger. Is gas duurder, of is onze nieuwe CV ketel niet zo zuinig als dat ze adverteren? Dat moet ik nog nagaan.

Interesse in zonnepanelen?
Kijk hier eens! De beste kwaliteit tegen de laagste prijzen voor die kwaliteit.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *