LADEN

Typ om te zoeken

Een interessante lening

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een interessante lening

Ik leende een bedrag van 25 euro uit aan een 57 jarige man uit Litouwen. Hij heeft in totaal 6.200 euro geleend tegen 12% rente. Onderpand een huis en een auto. Dit was een A+ lening met 100% garantie.
Nu is hij overleden. Zijn erfgenamen willen de erfenis niet hebben.
Ik kreeg een aanbod van Neo Finance om de resterende lening van 17,89 + 1,93 euro die ik aan achterstallige rente al had moeten krijgen over te nemen voor een bedrag van 14,31. Bij de 100% garantie gaat Neo Finance uit van het bedrag dat je investeerde, minus de al ontvangen bedragen aan rente en aflossingen. In feite houdt het in dat je je oorspronkelijke inleg terugkrijgt, en dus totaal geen rendement haalt vanaf de start van de lening.
Ik ga niet op het aanbod van Neo Finance in. Ik hoop dat de afwikkeling van de erfenis meer waard gaat worden dan de openstaande schuld. Ik neem daarbij een risico, want de familie heeft mogelijk niet voor niets besloten af te zien van de erfenis. Ze weten meer dan ik… Dat is het risico dat ik neem.
Maar, in mijn eigenwijsheid verwacht ik dus het totale bedrag van 17,89 + 1,93 nog te kunnen ontvangen… en meer als de afwikkeling nog even op zich laat wachten.

Webinar 8 september 2022 geef je hier op!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *