LADEN

Typ om te zoeken

Ecuador wil eigen virtuele munt ontwikkelen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Ecuador wil eigen virtuele munt ontwikkelen

Recent heeft Ecuador haar goud in de handen van Goldman Sachs gegeven. Dat goud levert nu 1,5% per jaar op en Goldman Sachs mag er mee doen wat ze wil. Het zal ongetwijfeld Goldman Sachs een enorme winst gaan opbrengen. Hen kennende kunnen we er weinig goeds van verwachten. De vraag is hoeveel goud Ecuador nog ooit terug gaan zien.
In Ecuador is de Amerikaanse dollar de standaard munt. Het land wil nu een eigen bitcoin achtige munt ontwikkelen.
Dat klinkt mooier dan het is.
Wat ze in feite willen doen, is plastic geld ontwikkelen en iedereen dwingen om elektronisch geld over te maken. Iets wat Goldman Sachs in Europa nog niet gelukt is, want eigenlijk wilden ze dat met de Euro al.
In Europa zijn we echter nog iets te mondig en was de crisis niet diep genoeg om dat er in 2002 doorheen te drukken.
Ecuador is er wel rijp voor.
De bewoners worden straks nog weer afhankelijker van banken. Ben je niet aardig naar een bank toe, dan ontnemen ze je de bankpas en je kan helemaal niets meer. Je bestaat dan gewoon niet meer. Assange overkwam het al en die zit nota bene in Engeland! Snowden overkwam het ook al. Overheden en banken doet dat… Ze hebben de macht en die macht misbruiken ze.
Ecuador heeft haar ziel aan de banken verkocht. Die ‘nieuwe’ munt, is gewoon dezelfde munt alleen besparen ze zich het drukken van biljetten met daarop steeds grotere cijfers.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *