LADEN

Typ om te zoeken

Economisch herstel Amerikaanse economie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Economisch herstel Amerikaanse economie

Het verwachte herstel lijkt op dit moment zwakker dan men had verwacht. Dat maakt beleggers zenuwachtig.
Het heeft ook consequenties voor hypotheekrentes. Bij een fors economisch herstel zou ook de hypotheekrente omhoog gaan.
Nu echter het herstel zwakker is dan verwacht zal er geen extra run op huizen komen. Hypotheek rentes zullen daarom in eerste instantie niet omhoog gaan.
Het zwakker dan verwachte herstel van de economie is echter ook gevaarlijk. Men heeft namelijk ook verwachtingen met betrekking tot binnenkomende belastingen. Als er minder economische activiteit is, dan zullen belasting inkomen ook tegenvallen.
Zoals al eerder aangegeven, dat kan er toe leiden dat men hogere belastingen moet creëren, of… er moet weer meer geld bij verzonnen worden. In beide gevallen een negatieve zaak.
Het is echter belangrijk te weten waarom de economie achter blijft bij de verwachtingen. Het is vooral dat heel veel Amerikanen niet langer willen werken voor de extreem lage lonen die geboden worden.
De vraag is nu wie er gaan buigen… De werkgevers of de werknemers.
Marx gaat lang na de mislukking van het communisme toch nog relevant in de VS worden. De lonen voor de laagstbetaalden moeten omlaag, of bepaalde functies gaan simpelweg niet vervuld worden.
Eigenlijk heel interessant om dat realtime eens mee te maken, zeker omdat veel arme mensen vanuit Midden Amerika heel graag tegen dat lage loon zouden willen werken, maar nu geweigerd worden omdat de VS ineens bang is voor buitenlandse werknemers. Die nemen immers banen in die Amerikanen niet willen vervullen.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *