LADEN

Typ om te zoeken

Economie aanjagen ECB stijl

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Economie aanjagen ECB stijl

De ECB wil de Europese economie aanjagen door ons te confronteren met een hogere inflatie. Dat willen ze weer bewerkstelligen door het opkopen van staatsobligaties.
Nu werkte dat niet in Japan, niet in Amerika en eigenlijk nooit in de geschiedenis met een economie in de huidige fase, maar het wordt toch steeds van stal gehaald, omdat het in feite het enige is dat de Centrale Bankiers op dit moment bij een rente van bijna nul nog kunnen.
Het niet werken in de geschiedenis is niet helemaal waar… Wat het vooral doet, is het uitstellen van het bijna onafwendbare door de economie meer tijd te geven. De hoop is dan dat er op de één of andere wonderlijke manier er toch een oplossing komt. In Amerika lukte dat bijna door de onverwachte ontwikkeling van technische mogelijkheden om voorheen onbereikbare voorraden olie en gas uit de eigen bodem te onttrekken.
Dat gaf een enorme impuls aan de Amerikaanse economie en creëerde sinds 2006 anderhalf miljoen nieuwe banen.
In Nederland is de regering niet voor niets ook zo vasthoudend om schaliegas proefboringen door te drukken. Men hoop hier op dezelfde oplossing.
De economen weten het immers anders ook niet. In feite doen ze maar wat en de beste oplossing die ze kunnen bedenken is de problemen zo lang mogelijk vooruit schuiven in de hoop op een economisch wonder uit nu nog onbekende hoek.
De staatsschulden worden groter en groter en zijn al jaren geleden op een punt gekomen dat ze onhoudbaar zijn.
Onhoudbaar, tenzij die schulden snel minder waard worden door inflatie.
Dus moet er inflatie komen, maar dan wel zonder hoge rente…
Dat laatste is ook weer enorm belangrijk, want als de rente voor de inflatie uit gaat stijgen, dan zullen de lasten te snel enorm toenemen en gaan belastingen voortaan voor het grootste deel naar de houders van staatsobligaties en de uitgevers van het basisgeld (de centrale bankiers en de rijkste bankiersfamilies). Dat kan dus ook weer niet.
Kortom, de economie zit vast en ze zijn in feite aan het wrikken in de hoop dat er iets losschiet zodat er weer vaart in kan komen. Het nadeel van die methode is dat de zaak ook kan breken.
De economie saneren en niet meer uitgeven dan je hebt, is uitgesloten. Dat willen de bankiers niet, want met de huidige methode is er één winnaar en dat is het bankenkartel.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *