LADEN

Typ om te zoeken

Duurzame huizen route (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Duurzame huizen route (Tom Lassing)

4 november zal ik in de ochtend mijn kantoor (aan huis) openstellen voor de duurzame huizenroute. Bijna 800 huiseigenaren zetten op één of twee dagen hun deuren open om bezoekers te ontvangen.
In mijn geval zal het voornamelijk gaan om informatie over zonnepanelen en infrarood verwarming. Als er tijd is kan ik dan eventueel ook nog de zwemvijver en of de tuin op basis van permacultuur laten zien.
In totaal zijn er 800 woningen waar u terecht kan voor de nodige duurzame oplossingen. Ik ben vorig jaar gaan kijken bij iemand die werkelijk ‘alles’ wat ik zelf wilde hebben op het gebied van warmte al geïnstalleerd had. Het werd me toen wel duidelijk dat het niet alleen een kostbare exercitie zou worden, maar ook een arbeidsintensieve.
Daarom heb ik het kantoor al wel aangepast, maar heel bewust ons huis nog niet. De verbouwingskosten zouden op dit moment elke verduurzaming extreem onrendabel maken.
De verduurzaming van ons woonhuis kan dus eigenlijk alleen plaatsvinden op het moment dat je als eigenaar toch al kiest voor een forse verbouwing.
De verbouwing is dan immers toch al ingecalculeerd en daarmee geen kostenpost puur vanwege de verduurzaming.
Kijkt u op duurzamehuizenroute voor huizen bij u in de buurt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *