LADEN

Typ om te zoeken

Dubbele dreun en meevaller voor Crypto’s

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Dubbele dreun en meevaller voor Crypto’s

bitcoin

De koersval van bitcoin en alle altcoins heeft tot gevolg dat heel veel miners het nu voor gezien houden. Het minen van de nieuwe bitcoins is op deze koers van bitcoin niet rendabel te krijgen als je zelf de energiekosten moet dragen.
Dan kan je nog proberen de energiekosten bij anderen te leggen, middels virussen of via illegaal aftappen van energie, maar kan je dat niet of lukt het je niet om een andere legale actie te bedenken om bitcoins te minen op kosten van anderen, dan houdt het nu op.
Daarmee is nog weer een zwak punt van bitcoins blootgelegd. Immers, het minen wordt steeds moeilijker en duurder en dat kan dus alleen maar rendabel blijven als de prijs van bitcoin blijft stijgen.
Als de bitcoinprijs dan blijft stijgen, dan is deze munt weer niet te gebruiken als munt, want transacties worden te duur.
Het zijn maar details, maar het is wel duidelijk dat er ernstige ontwerpfouten in het geheel zitten.

bitcoin
Geen verrassing, maar tot op heden zagen veel fans van bitcoin die problemen niet. Ze zouden wel op tijd opgelost worden. Nu, de tijd voor oplossingen begint op te raken. De bitcoin community raakt steeds verder verdeeld, het gebruik van de crypto munten neemt niet toe en de ontwikkeling staat bijna stil.
Het is nu het einde van het project, maar het is nu wel crisis.
Het wordt dringend tijd voor nieuwe ideeën en ik hoop van harte dat de knappe koppen in staat zullen zijn om met de blockchain techniek nieuwe oplossingen te vinden. Oplossingen die ver voorbij gaan aan het simpele gebruik als muntje.
Daar zit namelijk de toekomst maar niet zo maar in.
Ik heb het definitieve antwoord ook nog niet, maar deze crisis zag ik wel aankomen. De oplossing komt heel waarschijnlijk van buiten de sector. Iemand die wel iets van blockchain weet, maar nog los staat van het wereldje gaat met een briljant idee komen… Daar is nu even het wachten op.
Overigens heeft de staat Ohio in de VS het betalen van belastingen in bitcoin nu legaal gemaakt. Dát is dat even een opsteker voor bitcoin en het is een doorbraak. Immers wordt het nu door een overheid officieel als geld gezien. Leuk, maar dit alleen gaat het project niet redden.
Speculatief blijft bitcoin zeker interessant, maar het wachten is op een briljante toepassing van de blockchain techniek voor iets dat ook echt een winstmodel heeft.

Tags

2 Reacties

 1. Ceres van Rijn 29 november 2018

  We zijn al bezig…
  het is alleen nog niet helemaal klaar voor het massieve publieke gedeelte.
  Maar we zijn er bijna. En dan zien je ons wel op de Exchanges verschijnen.

  Beantwoorden
 2. iemand die het beter weet 29 november 2018

  “Immers, het minen wordt steeds moeilijker en duurder en dat kan dus alleen maar rendabel blijven als de prijs van bitcoin blijft stijgen.” Dit klopt niet, zodra er minder mensen min en gaat de moeilijkheid automatisch naar beneden zodat het nog steeds +-10 minuten duurt om een blok te min en.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *