LADEN

Typ om te zoeken

Don’t Cry Over Spilled Milk

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Don’t Cry Over Spilled Milk

Ik lees regelmatig over het feit dat Europa de laatste jaren zo goed draaide vanwege goedkope Russische energie.
Dat is waar. Maar het is ook voorgoed verleden tijd.
Daar kan je over blijven huilen en klagen, maar het veranderd niets aan het feit en de realiteit dat Russische energie nu niet meer beschikbaar is en ook niet meer beschikbaar komt.
Europa moet verder.
Europa moet zo snel mogelijk overstappen op andere bronnen van energie.
Dat kan zijn, gas uit Noorwegen, gas uit Noord Amerika, nieuwe kerncentrales, meer duurzame energie, meer opslag van energie in zowel batterijen en in de bodem etc. Maar… het moet vooral met minder energie! De beste weg voor Europa is om veel minder energie nodig te hebben!
Het gaat daarbij niet alleen om deze winter doorkomen. Het gaat om de komende jaren doorkomen, tot het moment er is dat kernenergie de huidige energiecrisis een zaak uit het verleden maakt.
Kernenergie is daarbij ook ’tijdelijk’. Een tijdelijkheid van misschien 50 jaar. Dan zal er ook voor kernenergie een alternatief moeten komen.
Wie dan leeft, dan zorgt. Wij hebben nu als uitdaging Europa van niet alleen energie te voorzien, maar die energie moet ook niet te duur zijn. We kunnen anders niet langer met onze producten op de wereldmarkt concurreren met Azië en Noord Amerika.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *