LADEN

Typ om te zoeken

Directieleden en inside informatie (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Directieleden en inside informatie (Tom Lassing)

Als buitenstaanders hebben we geen informatie over hoe het er écht aan toe gaat in een onderneming. Eén van de instrumenten die we echter wel tot onze beschikking hebben, is de meldingsplicht bij insider handel. Wat doen ze met hun eigen aandelenbezit in het bedrijf?
Stel even dat van de directie slechts één directielid aan het verkopen is, dan kan het zijn dat deze een nieuw landhuis of een nieuw jacht wil kopen. Dat hoeft dus nog niets over de onderneming te zeggen.
Zien we echter heel de directie stelselmatig hun door opties verkregen aandelen verkopen, dan zegt dat wel degelijk wat. Immers zijn deze managers enorm op geld belust. Als ze dus het idee hebben dat de aandelen meer waard zijn, dan gaan ze ze echt niet verkopen en zeker niet massaal.
Ik heb eens gekeken bij Netflix omdat Jack Hoogland daar over de laatste drie maanden had gekeken. Ik keek nog verder terug.


Wat ik er zie, is dat de directieleden al meer dan anderhalf jaar lang aan het verkopen zijn. Ze zijn dus niet de beste timers in de wereld, want de hoogste koers was er pas in juni en juli van 2018. Wat het echter wel zegt is dat ze al lang van mening zijn dat cash beter is dan de aandelen.
Dat signaal zegt mij genoeg over Netflix. Ik ga niet short op aandelen die een nieuwe high neerzetten, maar long ga ik er ook niet in. Dit aandeel is rijp voor de slacht. Het enige dat nodig is, is een rijtje aan beroerde berichten waardoor beleggers hun tomeloze optimisme ineens verliezen. Dan zal het hard omlaag gaan.
De directie zal er niet snel mee zitten, die hebben hun miljoenen aan bonus allang cash gemaakt.

Mooiebeursdag.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *