LADEN

Typ om te zoeken

Detroit is een zwarte stad

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Detroit is een zwarte stad

In Detroit is het percentage Afrikaanse (zwarte) Amerikanen heel hoog. De auto-industrie was vooral een kwestie van heel veel laagbetaalde zwarte Amerikanen die er werk vonden. De kleiner wordende auto industrie veroorzaakte een steeds verder voortwoekerende armoede in de stad. Slechte scholen, lage lonen, werkloosheid, meer criminaliteit en zo ging de spiraal voor die mensen steeds verder omlaag.
In Detroit stad kost een huis nu gemiddeld 45.000 dollar. Net buiten de stad is dat 145.000 dollar.
De reden is simpelweg omdat de bewoners geen duurdere huizen kunnen betalen. Het kunnen net zulke mooie huizen zijn, maar Detroit City is noodgedwongen spotgoedkoop. Niemand wil(de) die huizen bezitten.
Detroit Future City wil daar verandering in brengen.
Het project wil vooral de middenklasse van de zwarte bevolking versterken. Als je dat immers doet, dan ontstaat er ook onder die middenklasse meer welvaart.
De middenklasse gaat immers uit eten, gaat spullen kopen, wil een auto etc. en dat moet allemaal onderhouden, bediend, geholpen en schoongehouden worden door anderen die dat doen. Kortom, een levendige middenklasse is de motor voor de lokale economie.
Het doel is om 33.800 middenklasse gezinnen aan te trekken en/of te creëren.
Als je dat in Detroit doet, dan kan dat op zichzelf de aanjager zijn en blijven voor de rest van de lokale samenleving.
De middenklasse van Detroit is in het verleden weggetrokken naar buiten Detroit stad. De stad zag dus de meest waardevolle burgers vertrekken. Het doel is nu om de stad weer aantrekkelijk te maken voor de middenklasse. Mooie huizen, mooie wijken, goede faciliteiten. Echter wel voor een veel lagere prijs dan buiten de stad. Waarom zou je 100.000 dollar meer uitgeven voor een goed gelegen huis in een prettige wijk verder weg, als het ook in de stad te krijgen is?


Detroit moest er enorm veel voor slopen, maar heeft dat de afgelopen vijf jaar ook gedaan. Het moest ook huizen renoveren en dat proces is nog altijd gaande. Dat is waar ook ik om de hoek ben komen kijken. Ik laat de huizen die ik koop renoveren en maak daarmee de wijk weer een stukje leefbaarder.
Dat doe ik om er geld mee te verdienen, dat is waar. Echter dan nog is het ook mijn belang dat deze stad weer opleeft. In de stad leven 500.000 zwarte Amerikanen en 100.000 overige Amerikanen. De zwarte middenklasse laten groeien is vooral een uitdaging omdat ze er zelf ook in moeten geloven. De American dream kan in Detroit weer werkelijkheid worden, ook als je de ongunstige huidskleur hebt.
Met het slopen van de krotten is er één ding gebeurd waar Detroit heel blij mee mag zijn. De criminelen hebben daarna de stad ook massaal verlaten. Ze raakten met het slopen van de krotten hun favoriete speelterrein kwijt. De wetteloze krottenwijken waren hun exclusieve domein.
De resterende bevolking voelt nu gewoon dat de tijden veranderd zijn.
Ze geloven er weer in. 25% van de gezinnen is nu Middenklasse. Dat moet de komende jaren gaan groeien. Dat kán de komende jaren groeien.
Meedoen, steunen en profiteren van deze ontwikkeling? Kijk hier

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

5 Reacties

 1. Theo Benschop 11 april 2019

  Detroit. Wat moeten wij in vrijheid met de freedom of speech met ons bestaan in onze muzikale motown waar muziek in zit?

  Een muzikale stad als Rotterdam: niet lullen, maar poetsen in de hele teringzooi van de Tegenpartij geen gezeik iedereen rijk.

  Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine, bij de marine Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine moet je zijn Het is gezond voor je lijf en je leden Bij de marine is d’r niemand ontevreden Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine ’s Ochtends krijg je scheepsbeschuit en een koppie thee op bed Dan komt de eerste officier met ze vinger an ze pet Hij zegt :

  ‘Meneer, ik stoor toch niet, hier is uw ochtendblad Uw handdoek en uw stukkie zeep, nou ken U fijn in bad’ Je hebt een moeder en een vader aan hem (AHOY) En hij besluit met zachte stem (Zo mooi) En nou als de gesmeerde bliksem uit de veren Jullie luie voddenmannen Nou, komt er nog wat van (Ja meneer)

  Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine, bij de marine Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine moet je zijn Het is gezond voor je lijf en je leden Bij de marine is d’r niemand ontevreden Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine ’s Middags gaan we op de wal, dat doene we hand in hand En worden prettig rondgeleid door de vrouw van de commandant En niemand zit er krap bij kas, je krijgt honderd gulden mee ’t Mag allemaal in één dag op, zo geldt de wet der zee Maar niemand wil d’r ’s avonds laat op de wal (AHOY)

  Want dan begint pas goed het bal (Zo mooi)

  Dan gaan we naar de fillem

  In de kantine, in de kantine Eten gevulde koeken, in de kantine moet je zijn Dat is gezond voor je lijf en je leden Bij de marine is er niemand ontevreden Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine Maar dan komt het mooiste moment van de hele dag Ja, als we ’s avonds in onze kooien duiken Want dan komt onze commandant hoogstpersoonlijk binnen En hij heeft voor iedereen een vriendelijk woord over Zoals,

  Nico hoe staat het met je verkoudheid En jij, vergeet jij je moeder niet te schrijven Karel En Jan, m’n jongen, zal ik jou nou eens lekker toestoppen Ach ach ach wat heb ik toch een droge hoest En hij besluit met een vriendelijke snoet (AHOY)

  Als hij tot slot het licht uitdoet (zo zoet)

  En de eerste de beste die nou nog het lef heeft om één keer zijn laadklep open te doen Die krijgt onmiddellijk zes weken zwaar van me Is dat begrepen ( Ja commandant)

  Mooi, dan wens ik jullie welterusten (Welterusten commandant) Bij de marine

  Dus om in ons bestaan in vrijheid met de freedom of speech rijk te worden verplaatsen we vanuit onze ivoren torens in onze motown in onze American Dream van krantenjongen naar miljardair de productie naar de landen waar de werknemers aan de lopende band lage lonen verdienen, nog geen vakbond hebben en slechts kunnen dromen over onze American Dream van krantenjongen naar miljardair.

  Dat is in ons business model de massa is kassa voor de mensen in the American Dream van krantenjongen naar miljardair van onze motown Detroit die in de ivoren torens niet aan de lopende band in de weer zijn met niet lullen, maar poetsen zodat wij in de ivoren torens in de hele teringzooi van de Tegenpartij geen gezeik iedereen op de wereld met ons leger van aandeelhouders de massa de kans geven om in de American Dream van krantenjongen naar Miljardair rijk te worden.

  Probleempje in de spookstad voorheen motown Detroit: de stenen van de verlate ivoren torens vallen naar beneden. Wat te doen? Slopen is te duur, stutten is te duur. Maar toch blijkt op de een of andere manier het gras het voor elkaar te krijgen om in de spookstad te groeien, wat duidelijk is te zien op de mooie foto:

  Waar eens de boterbloemen bloeiden,

  Staat nu een maf paleis,

  Waar al die leuke plantjes groeiden,

  Zijn nu stenen doods en grijs,

  Och, zal de mensheid ooit eens leren,

  Te leven zonder bruut geweld?

  Zullen wij dan ooit waarderen,

  Wat onze Schepper heeft besteld?

  Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan?

  Waar komt die rotzooi toch vandaan?

  Wat moeten wij met ons bestaan?

  De wereld is nog niet vergaan.

  Waar eens mooie gebouwen stonden Is nu een grote troep

  Waar ooit het geld werd uitgevonden

  Trap ik nu in de poep

  Och, zal de mensheid ooit een leren

  Te leven zonder bruut geweld?

  Zullen we dan ooit waarderen

  Wat onze Schepper heeft besteld?

  Och, zal de mensheid ooit een leren

  Te leven zonder bruut geweld?

  Zullen we dan ooit waarderen

  Wat onze Schepper heeft besteld?

  Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan?

  Waar komt die rotzooi toch vandaan?

  Wat moeten wij met ons bestaan?

  De wereld is nog niet vergaan

  Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan?

  Waar komt die rotzooi toch vandaan?

  Wat moeten wij met ons bestaan?

  De wereld is nog niet vergaan

  Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan?

  Waar komt die rotzooi toch vandaan?

  Wat moeten wij met ons bestaan?

  De wereld is nog niet vergaan.

  Beantwoorden
 2. Theo Benschop 11 april 2019

  PS

  Dit in de geschiedenis van de massale stormlopen op effecten. Zoals bijvoorbeeld de massale stormloop op obligaties van Saoedisch staatsoliebedrijf. Een halfjaar geleden was Saoedi-Arabië een internationale paria, toen de kritische journalist Jamal Khashoggi met veel geweld om het leven werd gebracht. Maar die brute moord lijkt onder beleggers alweer vergeven en vergeten. Dinsdag liep het storm bij de eerste internationale obligatie-uitgifte van het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco. En bankiers die recentelijk nog afstand namen van het koninkrijk, liepen zich het vuur uit de sloffen om van de lucratieve emissie een succes te maken.

  Beantwoorden
 3. Theo Benschop 11 april 2019

  PS2

  Dinsdag liep het storm bij de eerste internationale obligatie-uitgifte van het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco. En bankiers die recentelijk nog afstand namen van het koninkrijk, liepen zich het vuur uit de sloffen om van de lucratieve emissie een succes te maken. Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine, bij de marine Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine moet je zijn Het is gezond voor je lijf en je leden Bij de marine is d’r niemand ontevreden Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine ’s Ochtends krijg je scheepsbeschuit en een koppie thee op bed Dan komt de eerste officier met ze vinger an ze pet Hij zegt : ‘Meneer, ik stoor toch niet, hier is uw ochtendblad Uw handdoek en uw stukkie zeep, nou ken U fijn in bad’ Je hebt een moeder en een vader aan hem (AHOY) En hij besluit met zachte stem (Zo mooi) En nou als de gesmeerde bliksem uit de veren Jullie luie voddenmannen Nou, komt er nog wat van (Ja meneer) Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine, bij de marine Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine moet je zijn Het is gezond voor je lijf en je leden Bij de marine is d’r niemand ontevreden Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine ’s Middags gaan we op de wal, dat doene we hand in hand En worden prettig rondgeleid door de vrouw van de commandant En niemand zit er krap bij kas, je krijgt honderd gulden mee ’t Mag allemaal in één dag op, zo geldt de wet der zee Maar niemand wil d’r ’s avonds laat op de wal (AHOY) Want dan begint pas goed het bal (Zo mooi) Dan gaan we naar de fillem In de kantine, in de kantine Eten gevulde koeken, in de kantine moet je zijn Dat is gezond voor je lijf en je leden Bij de marine is er niemand ontevreden Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine Maar dan komt het mooiste moment van de hele dag Ja, als we ’s avonds in onze kooien duiken Want dan komt onze commandant hoogstpersoonlijk binnen En hij heeft voor iedereen een vriendelijk woord over Zoals, Nico hoe staat het met je verkoudheid En jij, vergeet jij je moeder niet te schrijven Karel En Jan, m’n jongen, zal ik jou nou eens lekker toestoppen Ach ach ach wat heb ik toch een droge hoest En hij besluit met een vriendelijke snoet (AHOY) Als hij tot slot het licht uitdoet (zo zoet) En de eerste de beste die nou nog het lef heeft om één keer zijn laadklep open te doen Die krijgt onmiddellijk zes weken zwaar van me Is dat begrepen ( Ja commandant) Mooi, dan wens ik jullie welterusten (Welterusten commandant) Bij de marine in relatie met de geschiedenis van zorreg dat je er als belegger bij de massale stormlopen op effecten bij komt. Zoals bijvoorbeeld de massale stormloop op obligaties van Saoedisch staatsoliebedrijf. Een halfjaar geleden was Saoedi-Arabië een internationale paria, toen de kritische journalist Jamal Khashoggi met veel geweld om het leven werd gebracht. Maar die brute moord lijkt onder beleggers alweer vergeven en vergeten. Dinsdag liep het storm bij de eerste internationale obligatie-uitgifte van het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco. En bankiers die recentelijk nog afstand namen van het koninkrijk, liepen zich het vuur uit de sloffen om van de lucratieve emissie een succes te maken.

  Beantwoorden
 4. Theo Benschop 11 april 2019

  “(…) Waar eens mooie gebouwen stonden

  Is nu een grote troep

  Waar ooit het geld werd uitgevonden

  Trap ik nu in de poep

  Och, zal de mensheid ooit eens leren

  Te leven zonder bruut geweld?

  Zullen we dan ooit waarderen

  Wat onze Schepper heeft besteld?

  Och, zal de mensheid ooit eens leren

  Te leven zonder bruut geweld?

  Zullen we dan ooit waarderen

  Wat onze Schepper heeft besteld?

  Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan?

  Waar komt die rotzooi toch vandaan?

  Wat moeten wij met ons bestaan?

  De wereld is nog niet vergaan

  Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan?

  Waar komt die rotzooi toch vandaan?

  Wat moeten wij met ons bestaan?

  De wereld is nog niet vergaan

  Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan?

  Waar komt die rotzooi toch vandaan?

  Wat moeten wij met ons bestaan?

  De wereld is nog niet vergaan. (…)”

  Beantwoorden
 5. Kiamski 11 april 2019

  Complimenten voor je initiatief en ondernemerschap in Detroit

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *