LADEN

Typ om te zoeken

Defensie aandelen

Beleggers Nieuws Beurs Aandelen Analyses Laatste Nieuws

Defensie aandelen

defensie aandeel analyse

De oorlog in Oekraïne laat zien dat heel veel landen hun defensie uitgaven moeten gaan aanpassen.
Nu is het altijd zo dat landen zich voorbereiden op de vorige oorlog, maar in dit geval is het wel enorm duidelijk dat er zaken veranderd zijn.
In feite is dit de oorlog zoals de NAVO en Rusland die gevochten zouden hebben, had Rusland een NAVO land aangevallen. Gelukkig deden ze dat niet, want de NAVO had wel degelijk een probleem gehad.
We hadden, zeker in Nederland, VEEL te weinig munitie.
Wij hadden het slechts drie dagen volgehouden, dan was alles op geweest. De jarenlange bezuinigingen hadden vooral huisgehouden in de beschikbare hoeveelheden munitie.
Ook de hoeveelheid aan artillerie was beschamend laag. De helft van de stukken was onbruikbaar in opslag gelegd. Op papier zag het er aardig uit, maar we hebben in de praktijk nog geen tien stukken artillerie paraat.
Nederland heeft overigens al wel drones, maar in zulke lage hoeveelheden dat het bijna lachwekkend te noemen is.
Het roer moet dus om. De basis van de NAVO strategie was prima, namelijk kwaliteit tegenover de kwantiteit van de Russen. Maar als je dan geen munitie hebt, dan is het wel zinloos allemaal. Het feit dat Rusland nog altijd moeiteloos golf na golf aan manschappen opoffert, is ook nooit meegewogen in de NAVO strategie. Te veel is vanuit het westerse gedachtegoed gedacht. Een mensenleven is voor Rusland niets waard. Kan je gewoon opofferen. Daar moet je veel vuurkracht tegenover zetten. Die vuurkracht hadden we niet.
Oekraïne is een wake up call.
Vandaag ga ik in het webinar een innovatief defensie aandeel bespreken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *