LADEN

Typ om te zoeken

De zwakke sterke dollar

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De zwakke sterke dollar

De dollar is de wereldmunt en je zou dus verwachten dat het ook een sterke munt is. Helaas, niets van dat alles. Als iets overduidelijk is, dan is het dat de dollar een bijzonder zwakke munt is.
En dat is geen toeval.
Amerika werkt daar doelbewust aan, omdat een steeds verzwakkende dollar de schulden die Amerika aangaat voor Amerika draagbaar houdt. De overheidsschulden worden door die structureel zwakker wordende dollar namelijk steeds minder waard.
Zo kan Amerika het systeem in stand houden.
De opleving van de dollar die we begin 2015 zagen was van korte duur. De markt was heel even bezorgt over de geldverruiming in Europa. Daar komt nu 60 miljard euro per maand bij. Ook Japan doet haar duit in het zakje met keer op keer nieuwe QE maatregelen. Ze zijn slechts bedoeld om niet te ver achter te raken bij de verzwakkende dollar.
Ons nageslacht zal er net zo naar kijken zoals wij naar Duitsland 1923 kijken.
Je ziet wat ze verkeerd deden en je vraagt je af waarom ze niet slimmer waren. Waarom als slachtvee slaafs naar het schot in het voorhoofd?
We doen het nu weer.
Dat hoeft echter niet.
Maar van politici en bankiers krijgt u de oplossing niet.
ALS u al iets wilt doen tegen deze geldverzwakking, dan moet u het zelf doen.
Maar wat u ook doet, zekerheden zijn er nergens. Ook niet in de alternatieven.
Als alles in elkaar stort, dan heeft het één zekerheid, namelijk dat ALLES in elkaar stort.
Dat kunnen we niet ontlopen. Wat we wel kunnen, is uw kapitaal daar plaatsen waar het herstel waarschijnlijk het eerste zal komen.
Ik heb er al vaker over geschreven. Als u uw kapitaal aanhoudt in dollar of euro, dan moet u straks niet huilen als die steeds sneller waarde verliezen. Een spaarrekening bij een reguliere bank en dan ook nog eens in euro’s is het stomste dat u momenteel met uw euro’s kunt doen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *