LADEN

Typ om te zoeken

De waarheid achter Trump (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De waarheid achter Trump (Tom Lassing)

Nu de regering Trump een kleine maand actief is, begint de waarheid zich goed af te tekenen. Die waarheid is dat het grote bedrijfsleven, dat voorheen de politieke partijen omkocht, nu de touwtjes zelf in handen heeft genomen.
Trump gaf aan dat hij de banken zou aanpakken: Leugen! Hij heeft drie Goldman Sachs bankiers in zijn kabinet en vrijwel het eerste dat hij deed was dat hij de beperkingen voor banken per decreet wegnam!
Trump gaf aan dat hij zich presidentieel zou gedragen en geen eigen gewin zou nastreven. Leugen! Hij is keihard reclame aan het maken voor zijn hotels en voor de producten van zijn dochter. Waar voorheen Camp David werd gebruikt om buitenlandse gasten te ontvangen, doet Trump dat nu in zijn eigen resorts. De gasten en hun entourage moeten nu zelf voor het verblijf betalen. Ook de geheime diensten moeten nu hotelkamers bij Trump huren.
Trump heeft de CEO van Exxon aangesteld als minister. Vrijwel direct daarna werd de bouw van de Dakota oliepijplijn weer opgepakt.
De waarheid van het regime Trump is dat Big Business niet langer via de politieke partijen het land aanstuurt, maar dat ze het nu gewoon openlijk zelf doen.
De Verenigde Staten is nu openlijk in handen van de grootste bedrijven gekomen. Als George Carlin nog zou leven, dan had hij zijn gelijk kunnen uitkraaien. Men heeft alle camouflage weggenomen. Openlijk is de VS nu een corpocratie geworden.
Het gaat nog even duren voor de trouwste aanhangers van Trump dat gaan zien, maar ook die gaan een keer inzien dat ze bedrogen zijn. Of ze het gaan toegeven, dat is een tweede. Het is immers een vreselijk moeilijk iets om toe te moeten geven dat je het helemaal verkeerd gezien hebt en dat je dus bedonderd bent door een hele goede oplichter.
Het nieuwe belastingsysteem zal mogelijk laten zien wat hij werkelijk wil. Gaat het de kleine man voordeel bieden, of vooral de grote bedrijven enorme belastingvoordelen bieden?
Ik denk dat ik het antwoord al wel weet. Ik denk dat iedereen dat wel weet. Het gaat er daarbij niet om wat Trump zegt, het gaat er om wat er uiteindelijk het resultaat van gaat zijn. Trump zal namelijk zeggen dat het de man in de straat gaat helpen. Hij liegt immers altijd alles aan elkaar. Het gaat om de onafhankelijke berekeningen van hoe het gaat uitpakken. De onafhankelijkheid van de berekeningen moeten we in de gaten houden!
Heeft u overigens de nieuwe 31 jarige Witte Huis adviseur van Trump gezien? Stephen Miller doet mij denken aan een standaard slechterik uit jaren zeventig series. Daar was toen een acteur die met zijn hangende ogen altijd de slechterik moest spelen. Wat deze 31 jarige maffiosi lookalike zei, deed overigens ook aan die series denken. Zoals al een comedian aangaf, het zou nu pas echt eng worden als hij het in de Duits zou zeggen. “The president will not be questioned!” Is een speech die doet denken aan hoe Noord Korea omgaat met haar leider.
Helemaal erg is dat Trump euforisch een Tweet stuurde en hem via die weg feliciteerde met een prachtig optreden.

Wat overigens opvalt is hoe slecht persvoorliegster Kellyanne Conway er uit gaat zien. Het verdedigen van het onverdedigbare kost blijkbaar heel veel kruim. Je ziel verkopen aan de duivel kost je jaren van je leven. Kijk naar haar uiterlijk van het laatste jaar en zie hoe het constante liegen (Oeps, verzinnen van alternative facts) haar in een jaar tijd tien jaar ouder heeft gemaakt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *