LADEN

Typ om te zoeken

De verkiezingen in Pennsylvania

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De verkiezingen in Pennsylvania

Het ging in die staat tussen een man van het volk, Fetterman en een beroemde TV persoonlijkheid, te weten Dr. Oz.
Die laatste woont in feite niet eens in de staat en hij is behoorlijk beschadigd geraakt door zijn aanprijzingen van medische producten die achteraf gezien niet zo heel kosher bleken te zijn.
Fetterman heeft in de polls nooit achter gestaan, maar toch won hij uiteindelijk maar met een ruime procent verschil.
Dat is in mijn ogen écht opmerkelijk.
Ondanks het feit dat de multimiljonair Oz niets met de staat heeft en weinig wilde gaan doen voor het gewone volk, kreeg hij toch meer dan 48% van de stemmen. Ik sta daar echt van te kijken.
Blijkbaar is naamsbekendheid heel veel meer belangrijker dan de inhoud. Zelfs als je alles tegen je hebt, maar je naam is heel bekend, dan maak je grote kans te winnen. Het was dat Oz werkelijk NIETS mee had behalve zijn bekende naam. Had hij ook maar één punt meer positief gescoord, dan had hij makkelijk gewonnen.
Ik vind dat ontluisterend.
Amerikanen nemen hun eigen democratie totaal niet serieus, dat neem ik er uit mee.

Overigens zag ik hetzelfde in Georgia gebeuren. Daar was het een nitwit ex football speler die alleen maar op zijn bekende naam een zetel probeerde te verkrijgen. Ook daar slechts een ruime procent verschil. Die verkiezing moet nu wel over, want de winst voor de Democratische kandidaat was te klein en bleef onder de 50%.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *