LADEN

Typ om te zoeken

De toekomst van Vietnam

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De toekomst van Vietnam

Op dit moment is in Vietnam het 12e partijcongres van de communistische partij bezig. Een belangrijk congres, want Vietnam is een communistisch land en er zijn geen andere politieke partijen dan de communistische partij.
Het land worstelt met het communisme en de vrije markt economie.
Een stroming binnen de communistische partij wil hervormingen zodat ondernemers meer ruimte krijgen en de economie kan profiteren van het feit dat er werk vanuit China naar Vietnam getrokken kan worden.
De relatie met China is in Vietnam toch al belangrijk, want China is op zee heel agressief bezig om bezit te nemen van de zee rondom Vietnam. Er is olie te vinden in de bodem en China eigent zich een fors deel van de zeebodem toe.
Hoe gaat Vietnam daar mee om. De ene stroming binnen de communistische partij wil de broeders uit China te vriend houden, de andere stroming in de invasie van China eind jaren tachtig nog niet vergeten en wil paal er perk stellen aan de steeds brutaler opererende Chinezen.
Op het congres zal een keuze gemaakt moeten worden en de winnaar van de strijd zal de politieke lijn van Vietnam bepalen.
Vooralsnog ziet het er goed uit voor de conservatieve stroming. De stroming die vrede met China wil en die niet te hechte banden met de VS wil hebben. Ook privatisering zal dan een stap terug zetten.
Of ze het ook zo gaan doen? Niemand die het zeker weet. Het congres is een enorm schaakspel en de leden zijn heel voorzichtig. Een kandidaat omarmen is gevaarlijk, want als die kandidaat het uiteindelijk niet haalt, dan is jouw loopbaan ook ten einde. Er zijn dus maar weinig mensen die er te vroeg het achterste van de tong laten zien.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *