LADEN

Typ om te zoeken

De rechtszaken tegen Trump

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De rechtszaken tegen Trump

De rechtszaken verlopen niet gunstig voor ex-president Trump. Ondertussen hebben vijf mede-aangeklaagden al een deal met de aanklager gesloten. In ruil voor een mildere straf beloofden ze openheid te geven over wat er heeft plaatsgevonden rondom de 6 januari poging om het presidentschap te houden, het stelen en achterhouden van geheime documenten en de belasting- en bankenfraude rondom zijn onroerend goed.
De kans dat Trump dus uiteindelijk dus schuldig gevonden gaat worden is vrij groot. Wat echter wel opvalt is dat tot op heden Trump met zijden handschoentjes aangepakt wordt. Trump heeft een beperkt spreekverbod en nog geen kwartier later breekt hij die regels. Dan krijgt hij twee weken later een boete van 5.000 dollar. Daar lacht hij alleen om. Vervolgens krijgt hij nog weer een iets uitgebreider spreekverbod en de inkt is nog niet droog en hij overtreedt ook die order. Daar krijgt hij dan weken later 10.000 dollar boete voor en hij loopt naar buiten en u begrijpt al wat er gebeurde.
De rechters durven hem niet in de gevangenis te gooien. Dat feit zal nog een thema worden als de uitspraken in alle rechtszaken gaan komen. Je kan iemand die zegt miljarden te hebben niet echt straffen met boetes. Dat doet hem niets. Zijn vrijheid afnemen, dat helpt, maar dat is nu net wat ze niet aandurven.
Er zijn twee rechtssystemen in de VS. Eén voor het volk en één voor de elite. De elite komt overal mee weg. Dat blijkt hier wel weer. Hoeveel mag Trump doen voor hij eindelijk een keer de gevangenis in draait? Heel veel van zijn medewerkers hebben ondertussen de cel al van binnen gezien. Ze deden het werk dat Trump hen had opgedragen, maar hij komt er wel mee weg.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *