LADEN

Typ om te zoeken

De pensioen krater

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De pensioen krater

Het is geen pensioen gat wat enkele Amerikaanse staten voor zich zien liggen, het is een pensioen krater.
Illinois bijvoorbeeld heeft een pensioengat van 111 miljard dollar in het verschiet liggen. Dat zijn pensioen verplichtingen die ze in de loop van de tijd zijn aangegaan en waarvoor gespaard had moeten worden.
Er zijn veel excuses te vinden, maar het einde van het liedje is dat ze dat geld uiteindelijk op dit moment nog niet hebben. Om nu nog niet door de mand te vallen, is de laatste jaren 7 miljard in de pot gestopt. Daarmee werden de huidige verplichtingen voldaan, maar blijft het probleem van de toekomst wel open staan.
Nu kan de overheid in Amerika er natuurlijk voor kiezen om die gaten te vullen met nog weer extra verzonnen geld. Dan blijven gepensioneerden geld krijgen en is iedereen tevreden.
Maar hoe lang kan je geld blijven verzinnen?
Er komt toch echt een moment waarop men massaal inziet dat je eigenlijk had moeten werken en sparen.
Al die dollars die Amerika gewoon uit lucht laat ontstaan, die worden in feite door de rest van de wereld betaalt. Amerika kan er oorlogen mee voeren of pensioenen mee verzinnen en doet in feite beide.
Hoe lang wilt u nog werken voor het verzonnen pensioen van Amerikanen?
Feit is dat u dat nu wel doet.
Uw eigen pensioen is ook zo zeker niet, maar zoals het er nu uitziet zal uw geld eerder gebruikt worden om Amerikaanse pensioenen aan te vullen dan om uw pensioen veilig te stellen.
Hoe kunnen we dat voorkomen?
Dat is heel simpel, geen dollars meer kopen of gebruiken. Maar dat houdt in dat we ruzie met Amerika krijgen. Het is dus niet zo makkelijk als dat het in eerste instantie lijkt.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *