LADEN

Typ om te zoeken

De Monsanto Methode

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De Monsanto Methode

Ik heb al vaker geschreven over het feit dat Monsanto er ‘andere’ omgangsvormen op na houdt. Voor Monsanto is maar één ding belangrijk en dat is maximale winstgevendheid. Die bereiken ze door een totale dominantie van hun markt waarna ze de prijzen in feite zelf en zonder vervelende concurrentie kunnen vaststellen.
Monsanto gaat daarbij in mijn ogen in feite letterlijk over lijken.
Lijken van bedrijven die ze failliet gemaakt heeft, lijken van mensen die ze kapot gemaakt heeft en de lijken van de consumenten die ze ziek gemaakt heeft.
Want Monsanto gaat verder dan wie dan ook.
Ze gaat zelfs zo ver dat ze het in Amerika voor elkaar heeft dat haar gen manipulatie niet langer gecontroleerd hoeft te worden op geschiktheid voor consumptie.
En dat is in mijn ogen te gek voor woorden.
Als producent van voedingsproducten moet je allerhande onderzoeken laten doen als je een toevoeging aan een voedingsproduct doet, ook als die toevoeging natuurlijk is. Maar als je een gen in een plant aanpast, dan hoeft er geen onderzoek naar de geschiktheid als voeding plaats te vinden.
Kijk, en zo’n resultaat krijg je als je maar genoeg kan investeren in de lobby in Washington.
En Monsanto kan dat. Die hebben daar over de jaren bezien miljarden voor over. En met zo veel geld kan je meer dan alleen een enkele politicus kopen. Je kan er zelfs wetten voor laten aanpassen naar net zoals je het wilt hebben.
Kijkt u hier naar een docu die recent op tv te zien was.
Het is nog een slappe versie. Op Internet vindt u veel krassere staaltjes van waartoe Monsanto in staat is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *