LADEN

Typ om te zoeken

De meest simpele aandelen strategie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De meest simpele aandelen strategie

De bekendste opvolger van deze strategie is er de rijkste man van de wereld mee geworden. Hetgeen toch wel aangeeft dat deze simpele methode zo gek nog niet is.
Ze is echter simpel, maar wel lastig…
Immers werd hij er wel schatrijk mee, maar waarom volgen er geen miljoenen anderen die er schatrijk mee geworden zijn?
Blijkbaar zit er een addertje onder het gras.
De methode is de ook u waarschijnlijk wel bekende ‘Buy and Hold’ methode.
Je koopt en houdt de aandelen vast.
Maar wat koop je dan?
Immers, Microsoft kopen in 1999 zou je nu, in 2014 nog altijd geen winst opgeverd hebben. Dat terwijl Microsoft in 1999 het belangrijkste bedrijf in de toen belangrijkste sector was! Het vervelende was alleen, dat Microsoft ook enorm duur was. Dat is dus wel gebleken.
Warren Buffett is de (voorheen) rijkste man ter wereld. Hij zegt over het selecteren van de juiste aandelen het volgende: “Je moet een goed bedrijf kopen, dat toonaangevend en prijsbepalend in de eigen markt is. Daarbij moet je een lage tot zeer schappelijke prijs betalen. Je kan dus niet zo maar kopen, je moet je moment afwachten. Zou de koers na je aankoop verder dalen, maar je bent er van overtuigd dat je argumenten tot koop juist waren, koop dan bij.”
– De strategie is simpel, maar waarom zijn er geen miljoenen beleggers zoals Buffett? De reden is net zo simpel als de methode. Discipline.
Warren Buffett weet keer op keer te kopen als anderen verkopen. Hij is een ster in de analyse op lange termijn EN hij weet heel goed de hypes te onderscheidden van de echt belangrijke ontwikkelingen. Zo kocht hij een paar jaar geleden een spoorwegmaatschappij in Noord Amerika. NIEMAND had op dat moment trek in dat soort aandelen. Bruggen in Amerika zijn slecht onderhouden, het spoor ook. Men reist niet per spoor. Wat Buffett echter juist had voorzien, was dat het goederen vervoer per spoor enorm zou aantrekken. Ook zag hij op tijd de impact van de nieuwe olie en gaswinning in Noord Amerika. Hij zag in dat die nieuwe velden alleen met de bestaande spoorverbindingen ontsloten konden worden. Tevens kocht hij de aandelen van een bedrijf dat slecht gepresteerd had omdat het enorm goed was blijven investeren in de bruggen en de lijnen. De lage winst van de voorbije jaren was het gevolg van investeringen in de toekomst. Toen Buffett kwam, begon voor het bedrijf net het oogsten van het voorheen gezaaide.
Buy and hold is dus vooral een kwestie van een enorm goede fundamentele analyse van de markt en de spelers in die markt maken. Vervolgens sla je toe als niemand het verwacht. Warren Buffett is er een meester in.
De buy an hold methode is in de kern enorm simpel, maar om echt succesvol te zijn moet je beestachtig goede analyses kunnen maken. En die beestachtig goede analyses haal je niet uit wekelijkse beleggingsblaadjes. Immers, als die uitkomen weet iedereen het al…

www.beursaccent.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *