LADEN

Typ om te zoeken

ABNAMRO gaat dienstverlening versoberen

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

ABNAMRO gaat dienstverlening versoberen

ABNAMRO heeft haar in het buitenland beleggende klanten te kennen gegeven dat ze veel minder aandelen in Amerika zal verhandelen. De bank moet namelijk in Amerika werken met collega banken en dat kost geld. De omzet in veel van de vooral kleine Amerikaanse aandelen is via ABNAMRO vrijwel opgedroogd vanwege die hoge kosten. Klanten die nog aandelen in portefeuille hebben krijgen tot 1 september de tijd om de stukken over te boeken naar een andere rekening, of ze te verkopen.
Gelukkig neemt de bank wel de transactiekosten voor haar rekening.
De vraag is of je als ABNAMRO klant nog wel via die bank zou moeten beleggen. De kosten zijn hoog, de service laag. Een veel betere Nederlandstalige oplossing is de beursrekening www.beursrekening.nl.
Wie echter geen probleem heeft met de Engelse taal is extreem goedkoop uit met InterActive Brokers. Maar ik moet zeggen, het werkt wel wat anders dan een rekening bij een bank in Nederland. Doet u dus amper beleggingen in het buitenland en bent u niet zo heel actief, dan is een rekening bij Alex of Binck zo’n heel gek idee niet. U moet u alleen realiseren dat u in het buitenland niet veel zal kunnen.
Bent u een wat actievere belegger en belegt u ook in het buitenland, dan raad ik u echt deze beursrekening aan. Ik heb er zelf ook een rekening lopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *