LADEN

Typ om te zoeken

De laatste munt die zal vallen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De laatste munt die zal vallen

Op dit moment, met de economische situatie die we nu hebben, zal de dollar de laatste munt zijn die gaat vallen. Amerika is nog altijd de grootste en machtigste economie en de dollar is nog altijd de wereldmunt.
We zien de laatste jaren een wisselkoers oorlog die iedere politicus nog altijd blijft ontkennen.

Eerst waren het de Amerikanen die, vanwege de enorme kosten van de oorlog in Irak, hun munt minder waard wilden zien worden. De rest van de wereld moest die oorlog betalen via de nieuw geprinte dollars die werkelijk uit warme lucht ontstonden. Iedere belofte die Amerika in het verleden ooit deed over de hoeveelheid dollars in omloop, werd met voeten getreden.
Mede daardoor werd de rest van de wereld wakker. Vooral Japan en Engeland waren niet van plan te blijven betalen en ook Rusland en China zagen er geen gat meer in. Ze deden hetzelfde kunstje, of ze namen acties om de Amerikaanse oplichting tegen te gaan.
Wat ze allemaal deden, was hun eigen munt ernstig verzwakken. Daarnaast hebben Rusland en China onderling deals gesloten die de dollar in de onderlinge handel uit zal gaan sluiten. Dat zijn dus doelbewust acties om zich te beschermen tegen het Amerikaanse bedrog.
Europa bleef Amerika vreselijk trouw. Een schoothondje was er niets bij.
Maar uiteindelijk heeft nu ook Europa gekozen voor de oplossing van meer euro’s.
Waarom?
Er zijn meerdere redenen te geven. Eén er van:
Door de stijgende eurokoers kwamen er te weinig euro’s in omloop. De euro werd zoveel waard, dat overal in de wereld mensen euro’s gingen sparen. En in Europa zelf begonnen steeds meer mensen schulden af te lossen waardoor er ook in rap tempo geld uit het systeem verdween.
Dat is een vorm van deflatie, maar dan zonder dat inflatie één op één minder wordt. We hebben dus inflatie EN deflatie tegelijk in het systeem en dat kan alleen maar in een vreselijk corrupt systeem.
Op dit moment is de dollar nog de wereldmunt. ALS het corrupte geldsysteem dus gaat omvallen, dan is de dollar vrijwel zeker de laatste munt die om zal vallen.
De Yen is al fors aan het dalen. De euro nu ook. De roebel is al enorm veel lager, meer dan Rusland lief is. En op dit moment is de dollar dus verhoudingsgewijs heel sterk…
Verhoudingsgewijs, want zo heel hard is die dollar niet.
Maar als je dat zegt, waar vergelijk je de dollar dan mee?
Olie? Dat is de laatste maanden ook onverwachts heel goedkoop geworden… Dus vergelijk je het daar mee, dan is de dollar de laatste maanden enorm gestegen.
Goud? Ten opzicht van het hoogtepunt van november 2011 is de koers van goud fors lager. Gaan we verder terug, bijvoorbeeld naar 2003, dan is goud wel enorm veel meer waar geworden, maar puur geleken naar de laatste 3,5 jaar, is de dollar heel veel meer waard geworden.
Voedsel? Dat is lastig. Waar ter wereld koop je dat voedsel? Ons voedsel is ten opzichte van de dollar duurder geworden. Dus puur gekeken naar voedsel is zelfs de dollar zwak.
Technologie? Dat is eigenlijk altijd al in deflatie geweest. Slechts enkele bedrijven kunnen topprijzen blijven vragen. Apple en Samsung vragen nog topprijzen, maar Chinese aanbieders bieden dezelfde kwaliteit, maar geen imago, voor minder dan de helft van de prijs. Technologie moet iedere anderhalf jaar een dubbele snelheid bieden voor dezelfde prijs. Daar is het lastig mee vergelijken.
Onroerend goed? Ook dat is lastig, want die markt is in veel landen de laatste jaren oververhit geraakt en vervolgens gecorrigeerd. Maar gekeken naar de laatste maanden zijn woningen in bijvoorbeeld Amerika, Nederland en Engeland weer duurder geworden en dat lijkt sterker te zijn dan de stijging van de dollar.
Grond? Ook dat is in ieder geval in Nederland door speculaties van gemeenten een ramp geworden en grondprijzen zijn fors teruggevallen… De laatste tijd echter wel voorzichtig in herstel. Maar sterker dan de stijging van de dollar?
Kortom, bijna alles is te verklaren te duur geweest en gecorrigeerd. Er zijn maar weinig markten waarbij we kunnen stellen dat er een ‘eerlijke’ prijs te stellen is. Door wereldwijde speculaties is alles de laatste jaren wel een keer onderwerp geweest van een belachelijke hype. Zelfs de koers van rijst, koffie, cacao, koper, cement…
Maar ondertussen wil de Amerikaanse overheid de dollar OOK lager hebben. Immers zijn de schulden van Amerika ongekend hoog en alleen als de dollar minder waard wordt, kan de Amerikaanse overheid profiteren van inflatie.
En inflatie wil ook Amerika hebben omdat dan hun schulden via die inflatie minder waard worden.
En dit alles is alleen mogelijk met een systeem wat in de basis gewoon fout is. Er is keihard een ander geldsysteem nodig waarmee bankiers en politici minder fraude kunnen plegen.
Maar dat nieuwe systeem is niet in hun voordeel en de laatsten die dat willen, zijn dus bankiers en politici.
Nu kunnen we enkele dingen doen:
1. Wachten tot ze het licht zien… Gaat niet gebeuren voorspel ik u.
2. U kan uw kapitaal zo min mogelijk aanhouden in fiat munten. Dus zo min mogelijk cash (spaar) geld in euro en dollar. Dit zowel fysieke als op bankrekeningen.
3. Actief met een andere munt gaan werken, een munt die NIET gedomineerd wordt door centrale banken en politici.

Ik ben zelf actief in 2 en doe de eerste stappen in 3. Ik raad u aan hetzelfde te overwegen.
Hoe dan ook, dit huidige geldsysteem gaat spaaklopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *