LADEN

Typ om te zoeken

De FNV kijkt vooral naar bedreigingen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De FNV kijkt vooral naar bedreigingen (Tom Lassing)

Volgens de FNV is de toename van het aantal ZZP’ers de doodsteek voor het sociale stelsel. Ze zien dat als een enorme bedreiging.
Dat is niet zo heel gek, want het is vooral een bedreiging voor de FNV.
Immers die is ontstaan vanuit het oude sociale stelsel en is er door haar rotsvaste opstellingen er over ook boegbeeld van geworden. Iedere verandering is voor de FNV daarmee een bedreiging geworden.

fnv
En ondertussen neemt het aantal ZZP’ers hand over hand toe. JUIST het feit dat de FNV niet meebeweegt maakt dat de situatie van de ZZP’ers slechter is dan ze zou moeten zijn. Hadden de ZZP’ers maar een sterke partij als de FNV die pal voor ze stond en die politiek gezien ook met kracht de kastanjes uit het vuur zou slepen. Dan zouden heel wat misstanden al weggenomen zijn.
Want het gaat helaas vaak mis met de ZZP’ers. Velen van hen zijn herverpakte medewerkers die nu onder slechtere voorwaarden zogenaamd zelfstandig zijn.
In feite zou heel het stelsel moeten meebewegen op deze trend, maar dankzij de FNV blijft het stelsel onveranderd en stemmen zowel werkgevers als werknemers ondertussen met hun voeten voor een veel soepeler manier van met elkaar omgaan.
Dat vindt de FNV niets, maar dat is vooral omdat ze zelf niet wil veranderen. Ondertussen is de samenleving al dertig jaar aan het veranderen…
De FNV is echter de dinosaurus die haar laatste successen in de jaren tachtig beleefde. Daarna ging het bergafwaarts. Maar bij de FNV is dat de schuld van anderen.
Helaas wil ze niet meewerken een het goed laten verlopen van de transitie naar de nieuwe samenleving waarbij we straks een basisinkomen hebben en vrijwel geen vaste dienstverbanden meer. Zo’n situatie is het totaal andere uiterste en de vraag is terecht of wij die volledige transitie nog gaan meemaken. De FNV maakt dat in ieder geval niet meer mee als ze zich blijft opstellen zoals ze dan nu doet.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *