LADEN

Typ om te zoeken

De eerste voorspellingen voor 2015

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De eerste voorspellingen voor 2015

Nariman Behravesh, Chief Economist at IHS denkt dat de groei van de Amerikaanse economie de Europese en Chinese economieën tot steun zal zijn. De wereldeconomie zou volgens hem in 2015 wel tot 3% kunnen groeien.
Hij is van mening dat dus voor Amerika de groeimotor zal zijn. Europa zal profiteren van lagere energiekosten, een zwakkere euro en minder zorgen over de overheidsschulden.
Japan zal ondertussen haar economische problemen in 2015 overwinnen, terwijl China een verdere groeivertraging zal ondervinden.
De meeste Emerging Markets zullen profiteren van de lagere olieprijzen. Rusland zal door die lagere olieprijs echter een zwakke economie blijven kennen.
Verder verwacht hij dat grondstoffen in prijs zullen blijven dalen. Vooral de groeivertraging in China wordt gezien als reden dat grondstoffen zwak zullen blijven.
Inflatie zal laag in de ontwikkelde economieën blijven. Rusland zal echter te maken hebben met een veel hogere inflatie. De FED gaat de rentes ergens in 2015 verhogen en zal daarmee de eerste van de centrale banken zijn. Hierdoor zal de dollar topdog bij de valuta’s blijven. Hij verwacht de dollar op 1,15 tot 1,20 ten opzichte van de euro en 120-125 voor de Yen.
Staatsschulden in de VS en UK zullen minder zwaar gaan drukken.

– In feite zegt hij dat het fantastisch voor Amerika gaat worden. Gaat u maar gerust slapen, het komt allemaal goed. Dit is in feite geen voorspellingenlijstje, dit is gewoon marketing. De beste man lijkt wel verkozen te willen worden tot de liefste analist van de wereld vanuit Amerikaanse ogen gezien. Compleet kritiekloos trekt hij lijntjes een jaar verder door. Gaat dit zo uitkomen?
Hij heeft een kansberekening gemaakt en de meest veilige weg is lijntjes doortrekken. Dat is hier toegepast en schokkende zaken of verrassende insights komen daar dus niet uit.
Ik zou deze voorspellingen van Nariman dus wil scharen onder de noemer BS. Het is nietszeggende rommel die iedereen kan schrijven door puur te kijken naar 2014 en er een beetje op voortborduren en vooral de positieve lijn vast te houden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *