LADEN

Typ om te zoeken

De beste investering (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De beste investering (Tom Lassing)

De beste investering bestaat in mijn ogen niet. Immers is die voor iedereen anders. Het ligt er namelijk aan wat je doelen zijn en hoeveel tijd en geld je hebt en welke risico’s je bereid bent te lopen.
Maar wat wel waar is, is dat een extreem goede investering voor iedereen (vrijwel) gelijk is.
Die extreem goede en prachtige investering is investeren in voedsel en drinken. Heel simpel, koop voedsel als het goedkoop is en heb altijd een voorraad van minstens een ruime week in huis.
Zou er een keer een verstoring in de aanvoer zijn, dan kan je de eerste week terugvallen op je eigen voorraad. Moet je eens kijken hoeveel je dat gaat schelen als het er een keer toe doet!
Toen in Cyprus of in IJsland de crisis toesloeg, waren de winkels binnen twee dagen leeg. Mensen kochten ’tegen elke prijs’ de laatste voorraden op. Wie te laat was, had pech.
Iedereen die ten minste een week eten en drinken in huis had, ontliep de problemen. Wie zich altijd bewust is van voedselprijzen kan met veel meer planning de voedselvoorraad op peil houden.
Heel bewust voedsel inkopen is daarom altijd een goede investering. Nu weet ik dat bij rijke mensen voedsel slechts een heel klein percentage van hun uitgaven in zal houden. Maar juist voor wie niet zo heel veel geld heeft, zal het zijn dat voedsel nog wel een forse aanslag op het budget doet. Daar dus goed in investeren maakt dat je meer overhoudt en met dat geld dat je overhoudt kan je dan mee investeren en/of beter van leven.
Ik zou het zelf investeren in bijvoorbeeld een optiecursus, want beleggen met opties kan al met relatief kleine bedragen en eenmaal het kunstje geleerd gaat het een leven lang mee.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *