LADEN

Typ om te zoeken

De beste Amerikaanse politicus

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De beste Amerikaanse politicus

Alexandria Ocasio-Cortez

Het is geen geheim dat de VS, net als Europa overigens, een crisis in haar democratie doormaakt. Mensen met karakter en moraal mijden de politiek als de pest. De leugen regeert en menig politicus is simpelweg de bediende van één of meer multinationals alwaar de politicus na de politieke loopbaan een baan gaat krijgen.
De Amerikaanse Republikeinse partij is schaamteloos verkocht aan het grootkapitaal. Ze proberen het niet eens meer te verbergen.
De Democratische partij is echter net zo corrupt. In tegenstelling tot de Republikeinen hebben de Democraten echter geen standpunten meer. Ze reageren nog slechts op wat er fout is aan de Republikeinse partij en dat doen ze zeer voorzichtig, omdat ze boter op hun hoofd hebben. Ze nemen namelijk van dezelfde bedrijven ook (kleinere) bedragen aan.
Er is momenteel maar één Democratisch congreslid (ze wordt pas officieel in januari congreslid) die een serieuze stem heeft EN in staat is de BS van Fox News, de Republikeinse partij en president Trump te weerstaan.
De reden:
– Ze is briljant (helpt ook)
– Ze heeft haar ziel niet verkocht aan het grootkapitaal
– Ze is eigenlijk helemaal geen politicus, maar ze is iemand met een ideaal

Daarbij is ze als New Yorkse niet op haar mondje gevallen. Ze kan BS politici prima van repliek dienen EN ze heeft verstand van zaken. Ze is letterlijk de enige die serieus oppositie kan en durft te voeren.
Werkelijk iedere dag probeert Fox News haar belachelijk te maken en onderuit te halen en keer op keer zet ze de hufters van dat netwerk te kijk met haar betere inzichten en briljante reacties op hun onzin verhalen.
Zelfs de president, die toch een meester is op het gebied van Twitteren, redt het niet tegen deze vrouw. Dat komt omdat Trump inhoudelijk geen kennis van zaken heeft en zij heeft dat wel.

Alexandria Ocasio-Cortez

Haar reactie op het sturen van 5000 soldaten naar de grens?
– De VS mag niet afglijden naar een staat waar je niet meer naar toe kan als je in eigen land geen veiligheid meer kan vinden. Stel toch even als we dat in de jaren dertig richting de Duitse joden ook zo hadden gedaan? We hadden geen 5000 soldaten maar 5000 migratie ambtenaren naar de grens moeten sturen. Dan hadden we namelijk de asielzoekers snel wettelijk kunnen verwerken, goedkeuren of afwijzen en was het probleem direct op wettelijke wijze en op menselijke wijze opgelost.

Fox News en twee Republikeinse toppolitici reageerden erop door haar er fijntjes op dat vergelijken met Nazi Duitsland van een andere orde is en dat ze een dom wicht is dat ze de vergelijking maakt. Ze zou eens naar het Auschwitz museum in New York moeten gaan om zich op de hoogte te stellen.

Gelukkig reageerde dat museum ook direct, want de republikeinse reactie is dom en getuigd van een enorme kortzichtigheid. (Ik hoop van harte dat u dat nu ook al inziet en zo niet hieronder dan de toelichting)
De reactie van het Auschwitz museum is fantastisch, want die gaven aan dat de gruwelijkheden van Auschwitz het eindpunt waren van een veel langer bestaand politiek beleid van vervreemding, vreemdelingenhaat en het uitsluiten van bevolkingsgroepen. Precies dat proces dat nu in de VS ook begonnen is en dat nu op een vreselijke manier zichtbaar is geworden aan de grens met Mexico.

Alexandria had recent ook forse kritiek op de staat New York. Ze hebben namelijk 1,5 miljard dollar aan Amazon gegeven als die zeer winstgevende onderneming maar een hoofdkwartier in New York wilde openen.
Haar reactie was de vraag of die 1,5 miljard dollar overheidsgeld niet veel beter was uitgegeven aan andere projecten in plaats van die te geven aan een schatrijke onderneming.

De reactie van Fox News was, dat ze toch ook klant bij Amazon was. Daarbij had Fox News niet door dat haar kritiek de overheid betrof en niet het bedrijf. Alexandria heeft echter gelijk. Waarom moet een lokale Amerikaanse overheid een bedrijf als Amazon overheidsgeld geven? Zou dat niet illegaal moeten zijn? Dat is toch omkoping? Amazon zal toch ‘ergens’ haar hoofdkantoor moeten plaatsen. Is het dan te verkopen dat je als lokale overheid geld geeft om het maar bij jou te laten gebeuren? Is dat niet vreselijk misbruik van overheidsgeld maken? Amazon gaat heus niet buiten de VS haar hoofdkantoor vestigen. Wat maakt het voor de totale Amerikaanse economie dan uit of het New York of Los Angeles is? Nu heeft het bedrijf zich laten leiden door een zak geld. Hoe bestendig is dat? Het zou zich als bedrijf toch moeten baseren op bereikbaarheid, beschikbaarheid geschoold personeel, huisvesting voor haar personeel en dat soort zaken.

Ik hoop van harte dat we nog lang mogen genieten van de inzichten van Alexandria Ocasio-Cortez. Van zulke politici kan je er niet genoeg hebben. Ze is in 1989 geboren, dus in die zin een hoop voor de toekomst.

Tags

1 Reactie

  1. jmm 4 december 2018

    deze amazon deal lijkt wel erg veel op de dieven dividend deal van rutte met Unilever. voor het leveren van een hoofdkantoor in Rotterdam.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *