LADEN

Typ om te zoeken

De Amerikaanse verliezingen (2) (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De Amerikaanse verliezingen (2) (Tom Lassing)

Er valt vandaag niet onder uit te komen. Anderhalf jaar lang is er campagne gevoerd en anderhalf jaar lang is het in de VS eigenlijk niet over de issues gegaan.
Het was vooral elkaar de tent uit vechten om boven te kunnen komen drijven. Die strijd was in beide toonaangevende kampen enorm smerig. Bernie Sanders is er door de Democratische partijtop in feite uitgewerkt omdat Hillary alle steun van de leidende democraten kreeg.
Bij de republikeinen was de onderlinge strijd nog veel heftiger. Er waren heel veel kandidaten en de ene nog extremer dan de andere. Waar ze allemaal voor kozen, was het aanvallen van de enige die niet uit ‘hun clubje’ kwam.
Dat was het slechtste wat ze konden doen, want de man in kwestie was Donald Trump en Trump heeft één eigenschap waar niemand rekening mee gehouden heeft. Hij liegt alles bij elkaar en zal nooit toegeven dat hij fout zat. Daar waar een andere politicus na één fout afgeserveerd wordt, daar maakt Trump fout op fout en niemand rekent hem er meer op af. Brussel was volgens Trump een mooi land. Niemand die er over viel. Toen de libertarische kandidaat niet wist wat Aleppo was, toen had hij afgedaan als serieus alternatief op de twee grote kandidaten.
Trump kent alleen dictators bij naam en kent verder geen enkele naam van een buitenlandse regeringsleider. Ieder ander wordt dan afgeserveerd, maar Trump niet. De man is een magneet voor leugens en foute feiten, maar is als groene zeep voor kritiek. Hoe fout hij ook is, alle kritiek krijgt geen vat op hem.

– Een magneet voor leugens en foute feiten, als groene zeep voor kritiek –

De beroepspolitici van de republikeinse partij hadden er geen vat op en stuk voor stuk moesten ze afhaken.
Het is door schandalen van beide kanten nog spannend geworden. Vooral de boze blanken kozen voor Trump. Het is zijn eigen schuld dat hij belangrijke andere kiezersgroepen van zich vervreemde. Mexicanen, vrouwen, zwarten, allemaal kregen ze smerige opmerkingen van Trump te verwerken omdat hij ging voor de boze blanke stem. Pas toen bleek dat hij het er niet mee zou redden begon hij de campagne bij te sturen. Het was blijkbaar net op tijd, want vooral republikeinse vrouwen en gelovige republikeinen hebben hem niet laten vallen. Tot mijn verbazing nemen ze hem zijn gedrag richting vrouwen niet kwalijk.
Waar ik nu vooral bang voor ben is dat de voornamelijk loser politici waarmee Trump zich omringt heeft nu ‘leuke baantjes’ gaan krijgen en hun loser politiek nu wereldwijd mogen gaan bedrijven. Dat terwijl Trump geen enkele bestuurlijke ervaring heeft. Dat vraagt om enorme ontsporingen.
Veel van de politici rondom Trump hebben al te maken gehad met de nodige schandalen, vooral omdat ze de wet niet juist toepasten. Ik vrees dat het een team losgeslagen granaten gaat worden dat blunderend door de wereld gaat trekken.
Daarnaast ben ik bang dat heel veel wetten overtreden gaan worden, simpelweg omdat ze die niet kennen of niet erkennen. De vraag is of de Amerikaanse democratie dan sterk genoeg is.

Er is echter ook één voordeel dat naar ik hoop volledig uitgebuit gaat worden. (al heb ik mijn twijfels daar ook over). Dat is dat de waarheid rondom 9/11 nu boven gaat komen. Helaas zit in het team van Trump ook de toenmalige burgemeester van New York. Ik weet niet of die de waarheid wel boven wil hebben, want hij werkte mee aan de cover up na de aanslagen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *