LADEN

Typ om te zoeken

Credit Card defaults nemen toe (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Credit Card defaults nemen toe (Tom Lassing)

Voor het eerst in zes jaar tijd neemt het aantal mensen dat in de VS hun credit card schulden definitief niet meer kan betalen weer toe.
Een paar klanten die failliet gaan is niet een ramp, maar als de druppel een stroompje wordt, dan kunnen heel wat bedrijven snel omvallen.
Credit card bedrijven hebben zelf niet zo heel veel eigen vermogen. Natuurlijk zijn er verzekeringen, maar verzekeringsmaatschappijen staan niet garant voor alle verliezen die er door faillissementen van klanten geleden worden.
Er is een drempel waarna ze de zaak loslaten en als dat punt bereikt is, dan valt ineens alles als een kaartenhuis in elkaar.
Niemand weet waar die drempels her en der liggen. In feite kan een relatief kleine verzekeraar of credit card provider de zaak opgeven, waarna de dominostenen beginnen om te vallen.
In het eerste kwartaal van 2016 werd maar liefst 3,1% van alle openstaande schulden afgeschreven. Dat is een percentage op een enorm bedrag! Dat percentage dreigt nu te stijgen naar 4,8%. Er komt een moment dat niemand dat nog kan en wil dragen.
We zien nu al dat de aandelenkoersen van de in de sector actieve bedrijven flink aan het dalen zijn.
De koers van het aandeel American Express (AXP) is bijvoorbeeld het afgelopen jaar al meer dan 20% gedaald. Ondertussen nemen volgens Citigroup de openstaande bedragen op de credit cards weer toe. Een vervelende situatie. Meer geld dat geleend wordt en een hoger percentage dat definitief niet betaald gaat worden. Mogelijk praten we nog deze zomer over één biljoen dollar aan openstaande schulden op credit cards.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *