LADEN

Typ om te zoeken

Creatief met zonne-energie

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Creatief met zonne-energie

zonnepark

Ik heb het probleem dat ik momenteel bijna op de maximale capaciteit zit met mijn zonnepanelen. Wil ik veel meer panelen leggen, dan moet ik een veel duurdere zwarte aansluiting regelen. Zo’n zwaardere aansluiting kost tot wel 600 euro per jaar meer. Je moet dan wel heel veel zonnepanelen extra leggen voor je dat er uit hebt.
Daarom wil ik nu creatief worden.
Ik heb namelijk enkele energievreters in huis die altijd 24/7 energie vragen. Als ik die rechtstreeks aan losse zonnepanelen kan koppelen, dan nemen ze stroom af van de panelen zodra deze energie opwekken en het is dan de bedoeling dat ze weer energie van het net vragen als de panelen niet genoeg stroom leveren. Zo kan ik extra zonnepanelen plaatsen, zonder dat ik mijn netaansluiting moet verzwaren.
Ik moet er alleen rekening mee houden dat ik op die panelen nooit meer mag opwekken dan dat ik op welk moment dan ook nodig heb.
De vraag is nu of dergelijke systemen in Nederland al bestaan. In feite moet dat haast wel, want is niet iedere losstaand systeem een dergelijk systeem? De enige toevoeging is dat ik wél een netaansluiting wil, maar één richting verkeer. Het systeem mag nooit aan het net leveren. Ik moet de opgewekte stroom altijd zelf opmaken.


Ik ga nu eerst kijken hoeveel stroom ik altijd al zeker afneem en of ik dat kan bundelen op één punt. Zo heb ik enkele waterpompen staan en UV lampen. Die stroomvreters staan in principe altijd aan en als de UV lampen in de winter uit staan, dan leveren de zonne-panelen ook minder stroom op.
Op YouTube staan met name uit de VS de nodige filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe ze dat daar doen. In Nederland hebben we echter die producten niet. Dat wordt dus (duur) importeren vrees ik. Het is wel de bedoeling dat ik mijn investering terug ga verdienen.
Heeft u ervaren in een dergelijk systeem, dan hoor ik graag van u.

Zelf investeren in Zonne-energie?
Voor een strakke offerte voor eigen panelen, kijk hier (50 euro extra korting als u aangeeft via Beursbox te zijn gekomen!)
Voor investeren in de energie transitie van Nederland, kijk hier

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *